ΤΟΠΙΚΑ

Εκανε πίσω ο Δήμος Βόλου

εκανε-πίσω-ο-δήμος-βόλου-312562

Δεν θα μηνύσει την Τροχαία που έχει βγει τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης

Εκανε πίσω ο Δήμος Βόλου από την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Διοικητή της Τροχαίας για «έλλειψη στοιχειώδους τροχαίας αστυνόμευσης στο κέντρο» και για τη «μη εφαρμογή του μέτρου της μονοδρόμησης στα Αστέρια Αγριάς σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες» για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του «μποτιλιαρίσματος του μπάνιου». Το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποσύρθηκε. «Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για το καλό της πόλης και το θέμα αποσύρεται», δήλωσε λακωνικά ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της πόλης που τέθηκαν σε ισχύ από τον περασμένο Δεκέμβριο, ακυρώθηκαν στην πράξη.

Οι δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας -που έχει βγει στους δρόμους τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μοιράζει κλήσεις με στόχο τη συμμόρφωση των οδηγών που εξακολουθούν να παρκάρουν παράνομα- είναι περιορισμένες καθώς πέντε άτομα δεν επαρκούν για να βάλουν σε τάξη την αταξία του κυκλοφοριακού. Παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμη και πάνω στις λεωφορειολωρίδες και φορτοεκφορτώσεις εκτός του θεσπισμένου ωραρίου, καταργούν ολόκληρα ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα σε ώρες αιχμής να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο ίδιος ο δήμαρχος, που προχώρησε σε διπλή εξόρμηση στους δρόμους μαζί με τη δημοτική αστυνομία και έκανε παρατηρήσεις σε παράνομα παρκαρισμένους οδηγούς.

Από τους δρόμους, ο κ. Μπέος είχε προαναγγείλει ότι θα μηνύσει προσωπικά το διοικητή της Τροχαίας για την απουσία της υπηρεσίας από το κέντρο, ενώ την επόμενη ημέρα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου η εισήγηση που θα ερχόταν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ωστόσο ούτε το θέμα συζητήθηκε, ούτε μήνυση θα υποβληθεί, με τον κ. Μπέο να δηλώνει ότι «δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για το καλό της πόλης».

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, όχημα της Τροχαίας βρίσκεται πρωί – απόγευμα στους κεντρικούς οδικούς άξονες για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου