ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαίρι μεγάλων διοργανώσεων το ερχόμενο για το Βόλο

καλοκαίρι-μεγάλων-διοργανώσεων-το-ερ-314066

Στην πόλη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και αναμένεται το τελικό «ΟΚ» για το Akropolis Jet Raid Greece

Δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας που θα στρέψουν για μία ακόμη φορά τα φώτα του παγκόσμιου ναυταθλητικού ενδιαφέροντος στο Βόλο, πρόκειται να φιλοξενήσει το ερχόμενο καλοκαίρι η πόλη. Ηδη κέρδισε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου, ενώ αναμένεται η τελική έγκριση για τη διοργάνωση και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Akropolis Jet Raid Greece που θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στον απόηχο της επιτυχημένης διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, που φιλοξενήθηκαν στο Βόλο, το περασμένο καλοκαίρι, ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ετοιμάζεται για μία ακόμη διπλή… φιλοξενία που θα καθιερώσει την πόλη στο χάρτη των ναυταθλημάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γ. Βλιώρα, η πόλη θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης. Η διοργάνωση θα διαρκέσει δέκα ημέρες από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου και αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία μεγάλης αθλητικής και τουριστικής προβολής της πόλης, που θα έχει και μεγάλο οικονομικό όφελος.

Η Τεχνική κολύμβηση είναι ένα νέο σχετικά άθλημα, στο οποίο οι αθλητές αφού προσαρμόσουν πτερύγια στα πόδια τους, έχουν τεντωμένα τα χέρια τους πάνω από το κεφάλι ώστε να πετύχουν υψηλές ταχύτητες κατά την κολύμβησή τους. Η ιστορία της τεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας ξεκίνησε το 1952 με την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ.). Το 1964 έγινε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από το 1981, με τη χρήση του μονοπτέρυγου και στην Ελλάδα, υπήρξε ραγδαία εξέλιξη.

Από το Βόλο εξάλλου, έλκει την καταγωγή της η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης Σοφία Κτενά, η οποία στην πιο πρόσφατη συμμετοχή της στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, απέσπασε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. άπνοια και 100μ. επιφάνεια.

Παράλληλα, αναμένεται το τελικό «ΟΚ» και για τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Akropolis Jet Raid Greece. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας διεθνής αγώνας jet ski που προσελκύει χιλιάδες λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στην ουσία αποτελεί μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα σκάφη που πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα.

Την τελευταία διοργάνωση φιλοξένησε η Χαλκίδα. Αν δοθεί η τελική έγκριση, οι επόμενοι αγώνες, διάρκειας μιας εβδομάδας, θα διεξαχθούν στο Βόλο και προς τη γραμμή των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου