ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι – ποτάμια στο Βόλο

δρόμοι-ποτάμια-στο-βόλο-314662

Σε λίγη ώρα έπεσε το ένα δέκατο της ετήσιας βροχής ~ Σε επιφυλακή ΔΕΥΑΜΒ και Υπηρεσία Καθαριότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Σαράντα πέντε λεπτά καταρρακτώδους βροχής ήταν αρκετά χθες το πρωί για να μετατρέψουν τους δρόμους του Βόλου σε ορμητικούς χείμαρρους. Από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τη 1:15μ.μ., το ύψος της βροχής έφθασε στα 44,6mm, όσο σχεδόν το ένα δέκατο της ετήσιας βροχόπτωσης στην πόλη. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και σήμερα ολημερίς, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από αύριο το μεσημέρι και μετά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε ποτάμια μετέτρεψε χθες κεντρικούς δρόμους του Βόλου, η καταρρακτώδης βροχή που εκδηλώθηκε. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις «ευπαθείς» συνοικίες του Δήμου και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Νεάπολης, στον κόμβο του Δημαρχείου Βόλου, στην Αγριά αλλά και στη συνοικία της Νέας Δημητριάδος, όπου δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων.

Ιδιαίτερα στη Νέα Δημητριάδα και συγκεκριμένα στην οδό Απόλλωνος, η κατάσταση ήταν απελπιστική όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής. Ο δρόμος ήταν αδιάβατος και επικίνδυνος για πεζούς και οχήματα, καθώς δέχεται όλο τον όγκο των νερών καθώς από το ύψος του Περιφερειακού έως την οδό Αλκίππης δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων.

Καρδιοχτύπησαν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Νεάπολης, που βρέθηκαν επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα.

Τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική και τη ΔΕΥΑΜΒ δεν σταμάτησαν να χτυπάνε από πολίτες που φοβήθηκαν από τον όγκο των νερών.

Παρά το μεγάλο όγκο της βροχής και τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων, δεν παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα, ούτε αναφέρθηκαν πλημμυρισμένα υπόγεια ή κατοικίες.

Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΜΒ και Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, βρίσκονται από χθες το πρωί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η ΔΕΥΑΜΒ έχει ορίσει από χθες συνεργεία επιφυλακής από υδραυλικούς για την άντληση των νερών, ενώ στους δρόμους βρίσκονται και προχωρούν σε επιτόπιες αποφράξεις δύο αποφρακτικά αυτοκίνητα.

Πέντε συνεργεία έχει διαθέσει και η Υπηρεσία Καθαριότητας στο κέντρο του Βόλου, δύο στην Αγριά και ένα στις Αλυκές, για τον καθαρισμό των φρεατίων από τις φερτές ύλες και για να σηκώνουν τις σχάρες από τους υπονόμους προκειμένου ο όγκος των νερών να φεύγει πιο γρήγορα από τους δρόμους.

Η επιφυλακή ισχύει και για σήμερα από τα ξημερώματα. Για το Βόλο έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές καταιγίδες που θα διαρκέσουν όλη την ημέρα. Υφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από αύριο Τετάρτη.

Στην Αγχίαλο

Στη Ν. Αγχίαλο οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι. Τα φρεάτια βούλωσαν από φερτές ύλες, με αποτέλεσμα, ο μεγάλος όγκος του νερού να εγκλωβιστεί στο οδόστρωμα και να κινδυνεύσουν να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Ιδιώτης με μηχάνημα, επενέβη σε τουλάχιστον 7 περιπτώσεις για να διώξει τα νερά από το οδόστρωμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο όγκος του νερού στον κεντρικό δρόμο της Ν. Αγχιάλου ήταν τόσος ώστε η εθνική «κόπηκε» στα δύο, μέχρι να σταματήσει η έντονη βροχόπτωση και να απορροφηθούν τα νερά.

Καταστροφές σημειώθηκαν και στο δρόμο του Σκοπευτηρίου, που έκλεισε από όγκο από πέτρες και λάσπη.

Στις Σποράδες

Στη Σκιάθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κολιός, η κυκλοφορία διεκόπη για περίπου 45 λεπτά της ώρας από μεγάλο δέντρο που έπεσε στο οδόστρωμα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Ζημιές υπέστη το αγροτικό δίκτυο της Σκοπέλου, που μόλις είχε αποκατασταθεί.

Στην Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα ο δρόμος έγινε αδιάβατος από τον όγκο του νερού

Το ύψος του νερού έφθανε σχεδόν στο κράσπεδο του πεζοδρομίου

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική

Ποτάμι η Γκλαβάνη στο κέντρο του Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου