ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου Βόλου παραπέμπεται στο Πειθαρχικό

συνταξιούχος-υπάλληλος-του-δήμου-βόλ-314675

Για υπόθεση πλαστού πτυχίου

Μπροστά σε μία ακόμη υπόθεση πλαστού πτυχίου, βρίσκεται ο Δήμος Βόλου. Αυτή τη φορά η υπόθεση αφορά σε συνταξιούχο πλέον υπάλληλο Οργανισμού του Δήμου, η οποία παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της Περιφέρειας.

Η υπάλληλος είχε συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του προηγούμενου καλοκαιριού. Ωστόσο στο πλαίσιο ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τρία τελευταία χρόνια, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος κατείχε πλαστό πτυχίο. Είχε καταθέσει πτυχίο οικονομικού τμήματος ΤΕΙ, στο οποίο ουδέποτε είχε εγγραφεί, πόσο μάλλον είχε αποφοιτήσει. Κι όμως με βάση το συγκεκριμένο πλαστό πτυχίο, λάμβανε από το 2003 επίδομα, ενώ εξελίχθηκε στην οικονομική υπηρεσία του Οργανισμού.

Η υπόθεση έχε ήδη παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της Περιφέρειας, ενώ αναμένεται και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα που αντιστοιχούν στο επίδομα θα πρέπει να επιστραφούν.

Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη υπόθεση πλαστού πτυχίου για τον Οργανισμό. Είχε προηγηθεί μία ακόμη περίπτωση υπαλλήλου που εργαζόταν ως καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η οποία και απολύθηκε.

Αλλες τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία έχουν αποκαλυφθεί σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου