ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλά η εκλογική διαδικασία, δεν έλειψαν όμως τα απρόοπτα

ομαλά-η-εκλογική-διαδικασία-δεν-έλειψ-316288

Ομαλά κύλησε χθες σε γενικές γραμμές η διαδικασία της ψηφοφορίας στη Μαγνησία. Οι κάλπες άνοιξαν στο σύνολο των 319 εκλογικών τμημάτων στις 7 το πρωί και στις 7 το απόγευμα, έκλεισαν για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η ροή στα εκλογικά τμήματα του Βόλου, παρουσίασε αυξομειώσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα εκλογική τμήματα τις πρωινές ώρες αλλά και λίγη ώρα πριν το κλείσιμο της κάλπης, οπότε και δημιουργήθηκα ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Στο σχολικό συγκρότημα των 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, σημειώθηκε λεκτικό επεισόδιο μεταξύ νεαρού που προσήλθε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και εκλογικού αντιπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός άρπαξε τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής από τα χέρια του αντιπροσώπου και τα έσκισε, ωστόσο το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

Ενταση σημειώθηκε με εκλογικό αντιπρόσωπο και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου ελλείψει μελών στις εφορευτικές επιτροπές, οι ψηφοφόροι φέρονται να έπαιρναν μόνοι τους ψηφοδέλτια από τις στοίβες πάνω στα θρανία. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος διαμαρτυρήθηκε για το σύστημα που ακολουθήθηκε.

Μικρή ένταση και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου προσήλθε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στρατιωτικός που όμως είχε απωλέσει τη βεβαίωση και η δικαστική αντιπρόσωπος δεν του επέτρεψε να μπει πίσω από το παραβάν.

Ζητούσαν βεβαιώσεις

Στο Δημοτολόγιο Βόλου, που παρέμεινε ανοιχτό χθες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, αρκετές ήταν οι περιπτώσεις επισκεπτών της πόλης, που έσπευσαν να ζητήσουν βεβαιώσεις ότι βρίσκονταν στο Βόλο και για το λόγο αυτό δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

Υπάλληλοι τους εξήγησαν ότι η χορήγηση τέτοιου είδους βεβαίωσης δεν προβλέπεται.

Ζήτησαν ψηφοδέλτια

Το απόγευμα, περίπου τρία ή τέσσερα εκλογικά τμήματα στο Βόλο, ζήτησαν από τα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επιπλέον ψηφοδέλτια συγκεκριμένων κομμάτων που είχαν εξαντληθεί.

Οπως έγινε γνωστό, έξι κόμματα στο νομό έστειλαν μικρότερο αριθμό ψηφοδελτίων από τον απαιτούμενο, 130.000 αντί για 210.000, με αποτέλεσμα σε κάποια εκλογικά τμήματα να εξαντληθούν πριν το κλείσιμο της κάλπης.

Τα συνεργεία της ΠΕΜ ανταποκρίθηκαν άμεσα αποστέλλοντας ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και της Ενωσης Κεντρώων στα εκλογικά τμήματα που είχαν εξαντληθεί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου