ΤΟΠΙΚΑ

Μικροί όγκοι από σκουπίδια

μικροί-όγκοι-από-σκουπίδια-318926

Οι κάδοι απομακρύνθηκαν από το Δήμο για να πλυθούν και να συντηρηθούν αλλά οι Βολιώτες δεν πτοήθηκαν

Ούτε ένα 24ωρο δεν άντεξαν με τα απορρίμματά τους στο σπίτι κάτοικοι του κέντρου αλλά και καταστηματάρχες της περιοχής. Ο Δήμος Βόλου απομάκρυνε χθες τα ξημερώματα τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης από κεντρικούς δρόμους, προκειμένου να τους πλύνει και να τους συντηρήσει. Κανείς όμως δεν πτοήθηκε. Σακούλες με σκουπίδια, ακόμη και είδη ανακύκλωσης, βγήκαν σε δρόμους και πεζοδρόμια…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Η εικόνα που παρουσίαζε χθες το κέντρο της πόλης, κάθε άλλο παρά… πολιτισμένη πόλη θύμιζε. Σακούλες με σκουπίδια πεταμένα στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, στα σημεία όπου υπήρχαν κάδοι, χαρτόκουτα στις γωνίες.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες του κέντρου, βγήκαν και εναπόθεσαν όπου βρήκαν τα σκουπίδια τους, είτε επειδή δεν ενημερώθηκαν για να κρατήσουν τα απορρίμματά τους για μία ημέρα στα σπίτια και τα μαγαζιά τους είτε αγνοώντας την έκκληση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας από χθες τα ξημερώματα απομάκρυναν τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης για να τους πλύνουν και να τους συντηρήσουν. Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, απηύθυνε έκκληση στους δημότες να κρατήσουν τα σκουπίδια τους ή να τα βγάλουν σε προκαθορισμένες ώρες στο δρόμο, όταν θα περνούν τα απορριμματοφόρα.

Μάλιστα ειδικά για χθες και προκειμένου να μην συσσωρευτεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων στα πεζοδρόμια, ελλείψει κάδων, η αποκομιδή έγινε με τα χέρια, με τα απορριμματοφόρα να εκτελούν πυκνά δρομολόγια, στις 2 το μεσημέρι, στις 6 το απόγευμα, στις 9 το βράδυ και στη 1 μετά τα μεσάνυκτα. Παράλληλα, υδροφόρες του Δήμου Βόλου, προχώρησαν σε πλύσιμο των κεντρικών οδών.

Και πάλι όμως τα σκουπίδια βγήκαν στους δρόμους στα σημεία όπου υπήρχαν κάδοι, με αποτέλεσμα στο διάστημα ανάμεσα στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, μικροί όγκοι από σακούλες με σκουπίδια και χαρτόκουτα να συσσωρεύονται στις γωνίες.

Οι κάδοι επιστρέφουν σήμερα τα ξημερώματα στα σημεία όπου βρίσκονταν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου