ΤΟΠΙΚΑ

Κλήση από το πενταμελές Πειθαρχικό

κλήση-από-το-πενταμελές-πειθαρχικό-320330

Δέχθηκαν δύο υπάλληλοι του ταμείου της ΔΕΥΑΜΒ

Κλήση σε έγγραφη απολογία από το πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο δέχθηκαν δύο υπάλληλοι της ταμειακής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ, για την υπόθεση του ελλείμματος στα ταμεία που διαπιστώθηκε πέρυσι το φθινόπωρο μετά από έφοδο του Δημάρχου, Αχ. Μπέου.

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αχιλλέα Μπέου στη ΔΕΥΑΜΒ, είχε διαπιστωθεί έλλειμμα στα ταμεία της επιχείρησης άνω των 7.000 ευρώ.

Οπως είχε αποκαλυφθεί τότε εισπράττονταν μεγάλοι λογαριασμοί άνω των 1.000 ευρώ από επιχειρήσεις ή ομίλους πολυκατοικιών, παρέχονταν αποδείξεις πληρωμής, στη συνέχεια όμως γίνονταν αντιλογισμός και τα χρήματα φαινόταν ότι δεν εισπράχθηκαν ποτέ.

Πάνω από 1.600 ακυρώσεις έγιναν μετά το 2013, όπως είχε τότε κάνει γνωστό ο κ. Μπέος.

Για το θέμα είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Η εξέταση ολοκληρώθηκε προ ημερών και οι δύο υπάλληλοι φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» δέχθηκαν κλήση από το πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ για να προχωρήσουν σε έγγραφη απολογία. Η απολογία τους θα γίνει μέσα σε πέντε ημέρες και αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το αποτέλεσμα.

Πάντως η υπόθεση είχε προκαλέσει και αλλαγή στον τρόπο που λειτουργούσε έως τότε η ΔΕΥΑΜΒ. Εως και την αποκάλυψη του ελλείμματος, δεν γινόταν καθημερινά ταμείο. Με εντολή του Δημάρχου, καθημερινά με το κλείσιμο των ταμείων, γίνεται έλεγχος. Κάθε υπάλληλος αναλαμβάνει να παραδίδει το ακριβές ποσό που εισέπραξε βάσει των συναλλαγών που μπαίνουν στο μικροσκόπιο σε καθημερινή βάση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου