ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλέας Μπέος: «Θα βγω νικητής»

αχιλλέας-μπέος-θα-βγω-νικητής-320838

Μίλησε για κατάπτυστο βούλευμα, για κατηγορητήριο σκάνδαλο και συνέδεσε την προσωπική του περιπέτεια με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ

Λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του «από το σάπιο πολιτικό σύστημα», κατήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με στόχο να ενημερώσει τους δημότες της πόλης για την προσωπική δικαστική του περιπέτεια που αφορά στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Ο κ. Μπέος παρείχε διαβεβαιώσεις προς τους πολίτες ότι ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα έως το 2019 έστω κι αν το βούλευμα κριθεί αμετάκλητο και ο ίδιος οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Δήλωσε βέβαιος για τη δικαστική του νίκη, ενώ συνέδεσε την προσωπική του δικαστική περιπέτεια με την υπόθεση – «σκάνδαλο» για την πόλη – της ΕΡΓΗΛ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες και να τους ενημερώσω από πρώτο χέρι για την προσωπική μου δικαστική περιπέτεια. Ορισμένοι επιχαίρονται με το δράμα που βιώνω εγώ και η οικογένειά μου, ο δρόμος όμως είναι μακρύς. Οι κατηγορίες που με βαραίνουν δεν έχουν καμία σχέση με το Δήμο Βόλου. Πρόκειται για ένα προσωπικό δράμα το οποίο δεν εύχομαι να βιώσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου», άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπέος.

Αναφερόμενος στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε το χαρακτήρισε κατάπτυστο, ενώ έκανε λόγο για κατηγορητήριο – ντροπή για την Ελληνική Δικαιοσύνη και για μία υπόθεση «επικοινωνιακό φιάσκο». «Εχω δηλώσει ότι δεν πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Υπάρχουν όμως και αδέκαστοι δικαστές και ελπίζω τέτοιοι να εξετάσουν την υπόθεσή μου, αν το βούλευμα κριθεί αμετάκλητο», είπε ο ίδιος.

Οπως ανέφερε προς το παρόν υπάρχουν νομικές διαδικασίες εν εξελίξει από τους νομικούς του συμβούλους, ώστε το βούλευμα να μην κριθεί αμετάκλητο. Αφησε μάλιστα αιχμές για την έκδοσή του σε χρόνο «ντε- τε». «Εχετε δει κατηγορητήριο χωρίς μάρτυρες, χωρίς δωροδοκούμενους, χωρίς εξαπατημένους; Ποιον δωροδόκησα; Ποιον έβλαψα; Ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και η ίδια η Δικαιοσύνη θα πρέπει να απολογηθεί. Γιατί και οι κρίνοντες κρίνονται και από την υπόθεση αυτή θα βγω νικητής», υπογράμμισε ο κ. Μπέος.

Αναφέρθηκε στο αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας που είχε καταθέσει αλλά και στις συνολικά πέντε αιτήσεις για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης «με στόχο να λάμψει η αλήθεια». «Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το καταφέραμε», ανέφερε.

Σύνδεση με ΕΡΓΗΛ

Μίλησε και για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου βάσει του οποίου οι αιρετοί στους ΟΤΑ τίθενται σε αργία μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται. «Είναι ένας άδικος Νόμος. Χωρίς να έχει δικαστεί, να καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και με ενδείξεις να παύεσαι των καθηκόντων σου», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Την αντισυνταγματικότητα του Νόμου αυτού, ψήφισε η Βουλή το Νοέμβριο του 2014. «Αν και η Βουλή ψήφισε την αντισυνταγματικότητα του Νόμου, την επόμενη ημέρα, ο Υπουργός έκανε μία δήθεν νομοθετική διόρθωση και άλλαξε όλο το Νόμο. Γιατί;», διερωτήθηκε, συνδέοντας άμεσα την κίνηση αυτή με το πρόσωπό του, την προσωπική του δικαστική περιπέτεια και την υπόθεση – «σκάνδαλο» της ΕΡΓΗΛ.

«Ο υπουργός που άλλαξε το Νόμο είναι και νομικός. Εχει το νομικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και εκτιμώ ότι τους βόλευε να μην βρίσκομαι στα πράγματα. Εμείς όμως κηρύξαμε πόλεμο και συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της απάτης των 9,5 εκ. ευρώ στην πόλη, υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δικαστικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και διοικητικοί», κατήγγειλε ευθέως ο κ. Μπέος. «Πρόκειται για ένα έγκλημα εις βάρος της πόλης. Και έχω την αίσθηση ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Κάποιοι όμως θα πάνε φυλακή. Και όταν δικαιωθούμε θα με δείτε με φουστανέλα να χορεύω στη Δημητριάδος», συνέχισε.

«Θα βγω νικητής»

Ο Δήμαρχος Βόλου ευχαρίστησε τους πολίτες για τη δύναμη που του δίνουν. «Θα βγω νικητής», διαβεβαίωσε, έσπευσε όμως να αναφερθεί στο τι μέλει γενέσθαι σε περίπτωση που τεθεί τελικώς σε αργία.

«Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. Η δημοτική ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκινήσαμε έως το 2019. Το πρόσωπο που θα με αντικαταστήσει θα είναι 100% δική μου επιλογή και θα στηριχθεί και από τους 27. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι μ… ες να καταντήσουν σαν το Σκοτινιώτη ή το Πατσιαντά. Είμαστε μία γροθιά, μία ομάδα κι έτσι συνεχίζουμε. Στην καρέκλα θα βάλω έναν ψαρά και θα ακολουθεί τις εντολές στο χαρτί που θα παίρνει καθημερινά από μένα. Θα είναι ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων, χωρίς πολιτικές ή κομματικές αγκυλώσεις. Θα λειτουργεί όπως εγώ. Με σύμβουλο εμένα. Η νίκη είναι προσωπική μου. Αν δεν ήμουν εγώ κανείς δεν θα ήταν στη δημοτική ομάδα. Και θα κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα για την πόλη. Η δική μου προσωπική περιπέτεια δεν αγγίζει την εύρυθμη λειτουργία του Βόλου. Αντιθέτως μας πεισμώνει. Και όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε τη μεγάλη δικαστική νίκη. Η δική μου παρουσία είναι εγγύηση για την πόλη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου