ΤΟΠΙΚΑ

Συμπτύξεις τμημάτων στα σχολεία για να καλυφθούν τα κενά

συμπτύξεις-τμημάτων-στα-σχολεία-για-ν-321988

Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου κι εφόσον έχουν προσληφθεί αναπληρωτές

Με συμπτύξεις τμημάτων στα δημοτικά, μείωση των ωρών διδασκαλίας στα Γυμνάσια και Λύκεια και ενδιάμεσα κενά στα σχολικά προγράμματα, επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κατάσταση με τα κενά στα σχολεία, δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω της καθυστέρησης στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Τα κενά όμως τορπιλίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την πορεία της διδακτέας ύλης.

Ηδη τα κενά στην πρωτοβάθμια αγγίζουν τα 91 με τα περισσότερα να εντοπίζονται σε δημοτικά και νηπιαγωγεία των νησιών και του ανατολικού Πηλίου αλλά και στην ειδική αγωγή, ενώ σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει έλλειψη σε φυσικούς ακόμη και μέσα στο Βόλο και σε φιλολόγους στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στο πλαίσιο αυτό η γραμμή που ακολουθείται είναι η εξής: στα δημοτικά τμήματα της ίδιας τάξης συμπτύσσονται για να μη χάνουν μαθήματα σε περίπτωση που δεν έχουν εκπαιδευτικό, ενώ όσοι δάσκαλοι έχουν κενές ώρες φροντίζουν να καλύπτουν τις ανάγκες τμημάτων που δεν έχουν δάσκαλο.

Στη Δευτεροβάθμια επιλέχθηκε η λύση της διδασκαλίας λιγότερων ωρών στα μαθήματα που έχουν ελλείψεις σε καθηγητές, προκειμένου οι διαθέσιμοι να διδάσκουν σε περισσότερα τμήματα για να μη δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων στις ίδιες σχολικές μονάδες.

Χθες καταρτίστηκαν οι πίνακες αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχοι πίνακες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις όμως των αναπληρωτών δεν αναμένονται πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταρτιστούν τα οριστικά σχολικά προγράμματα και να αρχίσει να προχωρά ομαλά η διδακτέα ύλη.

Κλειστά τα σχολεία

Μέσα σε όλα αυτά, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή προκειμένου να προετοιμαστούν για να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας μετά από ένα τετραήμερο, την ερχόμενη Τρίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου