ΤΟΠΙΚΑ

Ο δήμαρχος Βόλου σε ρόλο τροχονόμου

ο-δήμαρχος-βόλου-σε-ρόλο-τροχονόμου-322445

«Σκούπα» στο κέντρο του Βόλου για παράνομη στάθμευση ~ Μήνυμα προς το διοικητή της Τροχαίας ότι θα τον μηνύσει εάν δεν αλλάξει στάση στο θέμα του κυκλοφοριακού

Εξόρμηση στο κέντρο του Βόλου, πάνω σε scooter μαζί με υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας και μέλη της δημοτικής αρχής, έκανε χθες το πρωί ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος με το γνωστό χειμαρρώδη τρόπο του, κατακεραύνωσε όσους οδηγούς είχαν σταθμεύσει παράνομα. Από τους δρόμους όπου η παράνομη στάθμευση έχει γίνει κανόνας, ο κ. Μπέος προειδοποίησε και το Διοικητή της Τροχαίας, Θανάση Κουλούρη ότι αν δεν ασκήσει τα καθήκοντά του, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του με απόφαση που θα παρθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από την προηγούμενη εβδομάδα, οι πέντε δημοτικοί αστυνομικοί του Βόλου, δίνουν μάχη για να βάλουν τάξη στην αταξία του κυκλοφοριακού στους κεντρικούς οδικούς άξονες όπου η παράνομη στάθμευση έχει γίνει κανόνας. Συνολικά 155 πρόστιμα βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία, ούτε όμως η νοοτροπία των οδηγών άλλαξε ούτε η εικόνα στους δρόμους.

Δράση αποφάσισε να αναλάβει ο Δήμαρχος Βόλου. Ανέβηκε σε μηχανάκι της δημοτικής αστυνομίας που οδηγούσε δημοτικός αστυνόμος και κατέβηκε στους δρόμους. Δεν ήταν μόνος. Κομβόι από μηχανάκια με στενούς του συνεργάτες τον συνόδευαν: Δημ. Πέγιος, Γ. Πράττος, Ανδρ. Ζέρβας, Γ. Σκλιας ακόμη και η νομική σύμβουλος, Κασσιανή Μιχοπούλου, συμμετείχαν στην επιχείρηση «σκούπα» σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Ο κ. Μπέος με το γνωστό τρόπο του, καλούσε τους πολίτες να συμμορφωθούν στους κανόνες και να απομακρύνουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητά τους από τους δρόμους. «Περπατήστε και λίγο. Ολο αυτοκίνητο, αυτοκίνητο», «Θα γίνετε άνθρωποι θέλετε δεν θέλετε», μερικές από τις ατάκες του Δημάρχου, πριν στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων μπουν τα ροζ χαρτάκια.

Δεκαοκτώ κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία για παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, με το Δήμαρχο να ζητά από τους πολίτες να σεβαστούν την πόλη και τους κανόνες.

Την κίνηση του Δημάρχου βγήκαν και επικρότησαν καταστηματάρχες στις κεντρικές οδούς.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα και στο Διοικητή της Τροχαίας Βόλου, Θαν. Κουλούρη, με αφορμή την ηχηρή απουσία της Τροχαίας από το κέντρο του Βόλου. «Δεν ξέρω αν έχει κάτι προσωπικό μαζί μου αλλά η πόλη προέχει. Αν συνεχίσει μην κάνει το καθήκον του, θα καλέσω το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του να λάβει απόφαση να καταθέσουμε προσωπικά μήνυση εναντίον του κ. Κουλούρη», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

(φωτο: Ράνια Μανασή)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου