ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η έδρα για το Ποτάμι στη Μαγνησία

στόχος-η-έδρα-για-το-ποτάμι-στη-μαγνησί-322695

Ανοιχτοί σε μετεκλογικές συνεργασίες με βάση το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων του κόμματος δήλωσαν οι υποψήφιοι

Η έδρα στη Μαγνησία είναι ρεαλιστικός στόχος για το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στο νομό ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. «Οι πολίτες μας πλησιάζουν. Οι ενδείξεις μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Απομένει να το δούμε να μετουσιώνεται σε ψηφοδέλτια στην κάλπη», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του τοπικού ψηφοδελτίου, ο επικεφαλής, Αποστόλης Παπαδούλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Οι υποψήφιοι Βουλευτές που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο – λίστα του νομού Μαγνησίας για το «Ποτάμι», παρουσιάστηκαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου. Οι Αποστόλης Παπαδούλης, Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, Βαλασία Αντωνίτσα. Βασίλης Γαρόφλος, Σοφία Χριστοφάκη και Μαρίκα Ζούλα (Ρίκα Βαγιάννη), είναι η ομάδα που δίνει την εκλογική μάχη στο νομό με στόχο να κερδίσει την έδρα.

Κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου παρουσιάστηκαν οι τρεις βασικές προτεραιότητες για το κόμμα που θα αποτελέσουν και τη βάση συνεργασίας με άλλα κόμματα μετεκλογικά: πάταξη της ανεργίας, σύγκρουση με τη διαφθορά, αλλαγή παιδείας.

«Το Ποτάμι είναι η επιλογή του αυτονόητου», δήλωσε η κ. Ρίκα Βαγιάννη, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα διαθέτει και πρόγραμμα και μέθοδο και προσωπικότητες. Προσωπικό στοίχημα για την κ. Βαγιάννη στις επερχόμενες εκλογές είναι η πάταξη του φασισμού και χαρακτήρισε το Ποτάμι ως «εξαιρετικό αντιφασιστικό ψεκαστικό».

Για «μία σύγκλιση ανθρώπων με διάθεση για προσφορά», μίλησε από την πλευρά του ο υποψήφιος, κ. Βαγγ. Γεωργακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του Ποταμιού συνεχίζεται με πίστη στις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

Στην προσωπική του επιλογή να κατέλθει ως υποψήφιος αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ. Απ. Παπαδούλης. «Αποφάσισα να κατέβω στο κέντρο του γηπέδου με ένα κόμμα που δεν διαθέτει ντουλάπια, πολλώ δε μάλλον ντουλάπια με σκελετούς», είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε εξαιρετικά επίκαιρους τους στόχους του Ποταμιού που αποτελούν και τη βάση μετεκλογικών συνεργασιών.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση της ομάδας των μεταρρυθμιστών που αντέδρασαν στην επιλογή του Απ. Παπαδούλη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο ίδιος μίλησε για μια κρίση που όμως αμβλύνεται. «Κατανοώ απολύτως τις αντιδράσεις, ωστόσο όλα αυτά έρχονται και παρέρχονται. Παντού γίνονται. Μετά τις εκλογές θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί τους», δήλωσε ο κ. Παπαδούλης. Για το ίδιο θέμα ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι η εκλογική δύναμη των μεταρρυθμιστών είναι 400 σταυροί και ότι απείχαν από το ψηφοδέλτιο γιατί δεν προκρίθηκε δικός τους επικεφαλής.

«Ο κ. Παπαδούλης χαίρει της εμπιστοσύνης και του θαυμασμού των στελεχών του Ποταμιού. Το βιογραφικό του είναι ένα από τα καλύτερα και μας τιμά», είπε από την πλευρά του και ο υποψήφιος κ. Β. Γαρόφλος.

Από τη συνέντευξη Τύπου απουσίασαν οι κ.κ. Βαλασία Αντωνίτσα και Σοφία Χριστοφάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου