ΤΟΠΙΚΑ

Στα 91 τα κενά στη Μαγνησία στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

στα-91-τα-κενά-στη-μαγνησία-στην-πρωτοβά-326400

Προβλήματα στελέχωσης τμημάτων σε Β. Σποράδες, Ανατολικό Πήλιο και σχολεία ειδικής αγωγής

Με κενά ξεκίνησαν χθες τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας. Συνολικά 91 κενά καταγράφονται στο νομό μετά τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα τα σχολικά προγράμματα να αναπτύσσονται με κενές ώρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς εντοπίζονται στα σχολεία των νησιών στις Βόρειες Σποράδες και στο Ανατολικό Πήλιο, ο Βόλος «πονάει» σε ειδικότητες, ενώ αποδεκατισμένη είναι η ειδική αγωγή.

Χθες, το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας προχώρησε σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και ο πίνακας των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, κ. Απ. Μούσιο, πλέον υπάρχει μια σαφής εικόνα των κενών που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα μέσα από δεύτερο κύκλο αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από διορισμούς αναπληρωτών, προκειμένου τα σχολικά προγράμματα να αναπτυχθούν χωρίς κενές ώρες.

Βάσει της καταγραφής των κενών, από τη Μαγνησία λείπουν 20 δάσκαλοι, 4 νηπιαγωγοί (χωρίς να υπολογίζονται ο αριθμός των εκπαιδευτικών στη διάθεση για να καλύψουν εκπαιδευτικούς με άδειες αναρρωτικές κ.α.), 4 αγγλικής γλώσσας, 3 μουσικής, 7 γερμανικών, 9 θεατρικής αγωγής, 7 εικαστικών, 3 πληροφορικής και 32 ειδικής αγωγής.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου