ΤΟΠΙΚΑ

Ενωση Κεντρώων: Στόχος η έδρα στη Μαγνησία

ενωση-κεντρώων-στόχος-η-έδρα-στη-μαγνη-326780

Εκ περιτροπής -ανά εξάμηνο- θα ασκούν το βουλευτικό αξίωμα οι έξι του τοπικού ψηφοδελτίου

Εδρα στη Μαγνησία είναι ο στόχος του τοπικού ψηφοδελτίου για την Ενωση Κεντρώων, που παρουσίασε χθες και επίσημα τους υποψηφίους της, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου. Ο στόχος σύμφωνα με τα μέλη του ψηφοδελτίου είναι εφικτός και όπως ανακοίνωσαν έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία, βάσει της οποίας αν εκλεγεί βουλευτική έδρα του κόμματος στη Μαγνησία, η άσκηση του αξιώματος θα γίνεται εκ περιτροπής ανά εξάμηνο από το σύνολο των έξι υποψηφίων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το ψηφοδέλτιο – λίστα για την Ενωση Κεντρώων στο νομό Μαγνησίας, απαρτίζουν οι Θεοδ. Ανδρέου – φαρμακοποιός, Γιάννης Γρηγορίου – καταστηματάρχης, Γ. Ραπτόπουλος – θεολόγος και καθηγητής τουριστικών επαγγελμάτων, Πολυξένη Αντωνίου – οικονομολόγος, Γλυκερία Τεπεκιώζη -ελεύθερη επαγγελματίας και Νίκη Βαρούτα – ελεύθερη επαγγελματίας. Οι δύο τελευταίες στη σειρά υποψήφιες δεν παρευρέθηκαν χθες στην παρουσίαση λόγω έκτακτων προβλημάτων.

Η απόφαση για την εκ περιτροπής άσκηση του βουλευτικού αξιώματος, λήφθηκε σύμφωνα με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Θεοδ. Ανδρέου, επειδή κανείς από τους σημερινούς υποψήφιους δεν συμμετείχε στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και άρα δεν μπορεί κάποιος να μπει πρώτος ή δεύτερος στη λίστα με βάσει τη σταυροδοσία.

Ο κ. Ανδρέου μίλησε για την κάθοδο στις εκλογές μιας ομάδας ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν. «Ζητάμε οκτώ απλά πράγματα με κανένα δημοσιονομικό κόστος που απαιτούν μόνο πολιτική βούληση: κατάργηση των 300.000 διπλών συντάξεων, κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, οι 12.000 αποσπασμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, ανώτερη βουλευτική θητεία στα 12 έτη, ανώτερη πρωθυπουργική θητεία στην οκταετία και απαγόρευση εργασίας στους συνταξιούχους άνω των 1.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Ανδρέου, επισημαίνοντας ότι αυτά τα σημεία είναι και η βάση μετεκλογικών συνεργασιών της Ενωσης Κεντρώων η οποία όμως δεν επιζητά κυβερνητικές θέσεις.

«Είμαστε ένα άφθαρτο κόμμα που ούτε είπαμε ψέματα στους πολίτες, ούτε υπογράψαμε μνημόνια. Στόχος μας είναι να λέμε μόνο αλήθειες. Είμαστε αντιμνημονιακοί και δεν θέλουμε να υπηρετήσουμε το χάος και τη φτωχοποίηση των πολιτών», είπε από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου. Αναφέρθηκε δε και στην πρόθεση της Ενωσης Κεντρώων για τη δημιουργία γραφείων ευρέσεως εργασίας και κοινωνικών παντοπωλείων σε όλους τους νομούς.

«Προσωπικά πήρα την απόφαση να κατέβω υποψήφιος με την Ενωση Κεντρώων για να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια. Είμαστε απλοί άνθρωποι του μόχθου, που δεν προερχόμαστε από τζάκια. Σύνθημά μας η αντιδιαπλοκή. Δεν θα απογοητεύσουμε κανένα», δήλωσε από την πλευρά του, ο κ. Γ. Ραπτόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου