ΤΟΠΙΚΑ

Με… χρονόμετρο στις εσοχές βγαίνει η δημοτική αστυνομία

με-χρονόμετρο-στις-εσοχές-βγαίνει-η-δ-328366

Με… χρονόμετρο σε Δημητριάδος και Ιάσονος, όπου έχουν κατασκευαστεί οκτώ εσοχές για την προσωρινή στάση οχημάτων, βγαίνει από σήμερα η δημοτική αστυνομία. Όπως έχει διαπιστωθεί, οδηγοί καταχράζονται τις εσοχές, σταθμεύοντας εκεί για ώρες τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στους δρόμους.

Η μάχη για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο Βόλο θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα.
Την περασμένη εβδομάδα, οι κλήσεις στο κέντρο έπεσαν βροχή. Συνολικά βεβαιώθηκαν 155 πρόστιμα, εκ των οποίων 43 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση -μεταξύ των οποίων και για στάθμευση στους λεωφορειόδρομους- και 112 παραβάσεις για παρκόμετρα.

Στα παρκόμετρα και στάθμευση στις εσοχές θα πέσει και αυτήν την εβδομάδα το βάρος των ελέγχων, προκειμένου να μην γίνεται κατάχρηση των θέσεων και να αποφεύγεται η παράνομη στάθμευση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, οι οποίες σε ώρες αιχμής λειτουργούν με μόλις μία λωρίδα κυκλοφορίας, εξαιτίας των παράνομα παρκαρισμένων και διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων.

Ελεγχοι στην εστίαση

Στο στόχαστρο η εστίαση στη Μαγνησία. Ελληνική Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία στο Βόλο, προχωρούν σε διαρκείς ελέγχους και αυτοψίες. Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο κλιμάκια της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο νομό, που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι καταστημάτων εστίασης.

Το… μπαράζ των συλλήψεων ξεκίνησε από το Βόλο. Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 47χρονου υπεύθυνου σε internet café επειδή δεν είχε άδεια λειτουργίας. Λίγο αργότερα, στο Αυτόφωρο τον ακολούθησε κι ένας 23χρονος επίσης ιδιοκτήτης internet café για την ίδια παράβαση.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, συνελήφθη επίσης μία 30χρονη υπεύθυνη σε καφετέρια στη Σκιάθο, γιατί έπαιζε μουσική χωρίς να έχει πληρώσει στην ΑΕΠΙ. Για την ίδια παράβαση συνελήφθη κι ένα 37χρονος Αλβανός υπεύθυνος μπαρ στη Σκιάθο.

Οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης του νομού, είναι διαρκείς. Την προηγούμενη εβδομάδα, στο Βόλο, ανέλαβε επί τω έργω η Δημοτική Αστυνομία που προχώρησε σε 13 αυτοψίες σε πεζοδρόμους της πόλης μεταξύ των οποίων και σε επιχειρήσεις, ελέγχοντας τον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων βάσει άδειας και τον πραγματικό αριθμό που είχαν αναπτυχθεί στους πεζοδρόμους. Συνέταξε εκθέσεις και τις κατέθεσε στο τμήμα προσόδων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου