ΤΟΠΙΚΑ

Θα διεκδικήσει το Πανθεσσαλικό ο Δήμος Βόλου

θα-διεκδικήσει-το-πανθεσσαλικό-ο-δήμο-330662

Από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα διεκδικήσει ο Δήμος Βόλου από την εταιρεία ακινήτων του δημοσίου, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία προς όφελος του συνόλου των αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης. Την παραπάνω απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο, εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις σοβαρότατες ενστάσεις τους, τόσο για τη διαδικασία εισαγωγής του θέματος όσο και για το «βάρος» που αναλαμβάνει ο Δήμος.

Την πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας. Οπως επεσήμανε το Πανθεσσαλικό «εκτός κάποιων αποσπασματικών πρωτοβουλιών (ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκη Βόλου) μένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο. Μία εγκατάσταση τέτοιου εύρους και με τη δυναμική που έχει μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση αθλητικής αναβάθμισης αλλά και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Πανθεσσαλικό Στάδιο αν παραχωρηθεί στο Δήμο μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά προς όφελος των Βολιωτών. «Οι χώροι του θα μπορούσαν να γίνουν εκμεταλλεύσιμοι από αθλητικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής και αυτή η εκμετάλλευση εκτός από αθλητική αναβάθμιση θα έχει και οικονομικό όφελος για το δημότη», υποστήριξε ο κ. Βλιώρας.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να αναβληθεί το θέμα που ήρθε αιφνιδιαστικά εκτός ημερήσιας διάταξης. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μια συζήτηση; Τι να αφήσουμε το στάδιο να ρημάξει;», επενέβη ο Πρόεδρος του συμβουλίου Γ. Μουλάς.

«Αλλοι Δήμοι το μετάνιωσαν. Η συντήρηση του σταδίου στοιχίζει ένα εκατομμύριο ευρώ. Πού θα βρει τα χρήματα ο Δήμος;», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος.

Αιχμές ότι ήδη υπάρχει προσύμφωνο άφησε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς, με τον κ. Βλιώρα, να διαψεύδει.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου