ΤΟΠΙΚΑ

Ισότιμη παραχώρηση χώρων στη Χρυσή Αυγή

ισότιμη-παραχώρηση-χώρων-στη-χρυσή-αυ-331009

Εφαρμογή του νόμου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Βήμα και στη Χρυσή Αυγή για την ισότιμη προβολή της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε να δώσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ανατρέποντας απόφαση της διακομματικής επιτροπής που συνεδρίασε μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, προέβλεψε ότι θα είναι «μακράν τρίτο κόμμα στο Βόλο των αριστερών παραδόσεων», επειδή «κάποιοι με τη συμπεριφορά τους φρόντισαν να την ενισχύσουν».

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στην απόφαση της διακομματικής επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείεται ένα νόμιμο κόμμα.

Πρόταση για την τήρηση του Νόμου, βάσει του οποίου προβλέπεται ίση μεταχείριση όλων των κομμάτων, κατέθεσε ο πρόεδρος της διακομματικής, αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση.

Στην προοπτική αντέδρασε ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων, ευθύνη θα έχει και το δημοτικό συμβούλιο.

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, δολοφονική συμμορία. Πρέπει να σταματήσουμε το φασισμό. Ολα τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Κανελλής.

«Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να έχει θέση στο Βόλο. Θα είναι συνυπεύθυνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα ψηφίσουν. Παραχώρηση χώρων στη Χ.Α. βάσει νόμου είναι άλλοθι για να αποκτήσει η οργάνωση φωνή και έδαφος στο Βόλο», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος.

«Πρέπει να σκεφτούμε ποιοι δημιούργησαν αυτό το μόρφωμα. Αποφασίστε κατά συνείδηση αν έχουν δικαίωμα λόγου όλοι και ποιος είναι πιο πολύ φασίστας. Και γιατί στο Βόλο, μια παραδοσιακά αριστερή πόλη, η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι μακράν το τρίτο κόμμα», είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Ο ίδιος, όπως και ο αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων Δημ. Λιβογιάννης, άφησαν αιχμές κατά δημοτικών συμβούλων, που όπως κατήγγειλαν βρίσκονταν στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας της Χρυσής Αυγής στη Ν. Αγχίαλο, τον περασμένο χειμώνα.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ομάδα πλειοψηφίας, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θεολ. Διαμαντένια, λευκό ψήφισε ο κ. Μιτζικός και αρνητικά οι κ.κ. Πατσιαντάς, Οικονόμου και Νάνος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Επίθεση από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στη δημοτική αρχή Βόλου για την παραχώρηση δημοτικού χώρου στη Χρυσή Αυγή

Επίθεση στη δημοτική αρχή Βόλου από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για παραχώρηση δημοτικού χώρου στη Χρυσή Αυγή.

«Η απόφαση αυτή – τονίζει η Ν.Ε. – αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια. η οποία συνιστά πρόκληση απέναντι στα δημοκρατικά αισθήματα των κατοίκων της πόλης μας. Η πρόκληση αυτή είναι ακόμη εντονότερη μιας και υπήρξε απόφαση της διακομματικής επιτροπής για το θέμα αυτό, με αντίθετο περιεχόμενο. Η Χ.Α. δεν είναι ένα κανονικό πολιτικό κόμμα. Πίσω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος κρύβεται μια ναζιστική συμμορία τραμπούκων η οποίοι σχεδιάζουν, οργανώνουν και εκτελούν εγκληματικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών, ομοφυλόφιλων και των πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί πρόκληση απέναντι στην δημοκρατική ιστορία του Βόλου, μιας πόλης που προσέφερε χιλιάδες αγωνιστές οι οποίοι πήραν μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης».

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προσωπικά στο δήμαρχο λέγοντας: «Δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς που ο δήμαρχος της πόλης κλείνει το μάτι στον φασισμό.

Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Βόλου αποτελεί ίσως το μοναδικό συμβούλιο μεγάλου δήμου στην χώρα μας, η πλειοψηφία του οποίου αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Πολύ πρόσφατα παραχωρήθηκε χώρος δημοτικής ιδιοκτησίας στο Διμήνι για να γίνει συγκέντρωση των ναζιστών.

Για μια ακόμη φορά δυστυχώς αποδεικνύεται πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ΧΑ να αποτελεί ο Βόλος την μοναδική μεγάλη πόλη της χώρας μας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της οποίας δεν πήρε μέρος ψηφοδέλτιο προσκείμενο σε αυτή, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να υπάρξει το εκλογικό αποτέλεσμα που τελικά δυστυχώς υπήρξε.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου σε δημοκρατική επαγρύπνηση».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση χώρων στη Χρυσή Αυγή

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ καταγγέλλει «την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που αποφάσισε να παραχωρήσει δημόσιο χώρο για την προεκλογική προβολή της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παρά την απόφαση της διακομματικής επιτροπής για το αντίθετο.

Με πρωτοβουλία του Διαμαντένια Θ. και ύστερα από εισήγηση του αντιδημάρχου Μπατζιάκα Τ. και τη σύμφωνη γνώμη δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής Μπέου αποφάσισαν να δώσουν χώρο προβολής στη ναζιστική – φασιστική ΧΑ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν με ψευδοεπιχειρήματα περί δημοκρατικού δικαιώματος τους θερμότερους υπερασπιστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και των εφοπλιστών, τους εγκληματίες και τους εχθρούς της εργατικής τάξης και των λαίκών στρωμάτων, τους ιδρυτές δουλεμπορικών σωματείων και γραφείων, το μαντρόσκυλο του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή.

Στην ουσία θέτουν τις υπηρεσίες τους στο στόχο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού με τη συμμετοχή της ΧΑ, με διαχωρισμό δήθεν της πολιτικής από την εγκληματική δράση της οργάνωσης, όπως έχουν πράξει το προηγούμενο διάστημα όλα τα αστικά κόμματα, για την υπεράσπιση της πολιτικής των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους νέους και τις νέες, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αυτούς που στηρίζουν τη ΧΑ. Να συνταχθούν και με τη ψήφο με τις θέσεις και τους στόχους πάλης του ΚΚΕ. Να καταδικάσουν και να απομονώσουν με τη δράση τους τους χρυσαυγίτες και όσους τους στηρίζουν από τους χώρους δουλειάς, από τις λαϊκές γειτονιές, από τους χώρους ζωής και δράσης της νεολαίας».

Λαϊκή Ενότητα κατά Αχ. Μπέου

Σκληρή ανακοίνωση κατά Μπέου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας, αναφέροντας τα εξής: «Μετά την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια να μην καλεστεί εκπρόσωπος της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της Χώρας, της Λαϊκής Ενότητας στην διακομματική του Δήμου Βόλου, η δημοτική αρχή Μπέου έχοντας δεσμούς άρρηκτους ψηφοθηρικούς και συνδιαλλαγής με την δολοφονική νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, ανέλαβε απροκάλυπτα στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. το ρόλο του αβανταδόρου της.

Η πλειοψηφία Μπέου σήμερα αποφάσισε ενάντια σε κάθε αίσθημα δημοκρατικού συμπολίτη μας, για παραχώρηση δημοτικού χώρου στην Χρυσή Αυγή, απόφαση η οποία αποτελεί ένα ακόμα ακροδεξιό ράπισμα της Δημοτικής Αρχής Μπέου στην δημοκρατική Ιστορία αυτής της πόλης.

Θυμίζουμε ότι το Δ.Σ. Βόλου με αποκλειστική ευθύνη των Μπέου – Μουλά και εξοφλώντας χρέη ψήφων στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. είναι το μοναδικό συμβούλιο μεγάλου δήμου στην χώρα μας, η πλειοψηφία του οποίου αρνήθηκε καταπατώντας όποια έννοια Δημοκρατίας και φιμώνοντας τις μειοψηφίες, την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα καθώς επίσης και την πρόσφατη παραχώρηση δημοτικού χώρου στο Διμήνι από τον Μπέο στους Φασίστες.

Καλούμε τον Δημοκρατικό Λαό του Βόλου να καταδικάσει και να αντισταθεί στις επαναλαμβανόμενες Φασίζουσες πρακτικές του Μπέου και των συνεργατών του».

Απάντηση της δημοτικής αρχής Βόλου στις αντιδράσεις για την παραχώρηση χώρων στη Χρυσή Αυγή

Για υποκρισία κατηγορεί ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την παραχώρηση χώρων προεκλογικά στη Χρυσή Αυγή.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου, αναφέρονται τα εξής:

«Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής με τρόπο ισότιμο και στην προεκλογική περίοδο, ως κόμματος που μετέχει της Βουλής, όπως και κάθε άλλου κόμματος αναγνωρισμένου, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, που προφανώς δεν λειτουργεί και δεν πρέπει να λειτουργεί με βάση τις απόψεις του κάθε ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΜΑΕ και οιοδήποτε άλλου.

Η υποκριτική τους στάση ξεπερνά κάθε όριο και πιστοποιεί ότι πραγματικά οι σημερινοί αυτοχαρακτηριζόμενοι και αυτοδιαφημιζόμενοι σαν Αριστεροί ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς που πραγματικά βίωσαν την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και τις διώξεις αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της έκφρασης.

Σε κάθε περίπτωση όταν όλα τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας αναγνωρίζουν στη Χρυσή Αυγή το δικαίωμα να μετέχει των εκλογών είναι τουλάχιστον φαιδρό και γελοίο, και σίγουρο αντιδημοκρατικό, να εφαρμόζεται ο Νόμος κατά τις επιθυμίες του κάθε Νάνου και του κάθε Δελημήτρου. Γνωστή άλλωστε η παροιμία για την επιθυμία του κόρακα και το Θεό…

Ο χαρακτηρισμός του δημοκρατικού πολίτη κερδίζεται και δεν απονέμεται. Και σίγουρα όχι με την ετσιθελική επιβολή των απόψεων του ενός επί του άλλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου