ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε κλήσεις χθες το πρωί για παράνομη στάθμευση

εβρεξε-κλήσεις-χθες-το-πρωί-για-παράνο-332423

Διαμαρτυρόμενοι οδηγοί κάνουν ενστάσεις κατά των παραβάσεων που τους βεβαιώνονται

Νέες επιχειρήσεις χθες στο κέντρο του Βόλου από τη Δημοτική Αστυνομία, που επιχειρεί να βάλει τάξη στην αταξία του κυκλοφοριακού. Εμφαση δίνεται στα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να μην γίνεται κατάχρηση των θέσεων και να εξυπηρετούνται περισσότεροι οδηγοί με στόχο να αποφευχθεί η παράνομη στάθμευση σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας, βεβαίωσαν -μόνο στην πρωινή εξόρμηση στους δρόμους- 47 παραβάσεις. Οι 42 κλήσεις που κόπηκαν αφορούσαν σε παρκόμετρα, 4 για παράνομη στάθμευση και 1 για αποκλεισμό πεζοδρόμου από παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αμέσως μετά τις εκλογές, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα γίνουν ακόμη πιο σκληροί απέναντι στους παρανομούντες, προχωρώντας και σε «ξήλωμα» των πινακίδων κυκλοφορίας.

Παρά όμως τις καθημερινές εξορμήσεις της δημοτικής αστυνομίας στο κέντρο της πόλης, η κατάσταση δεν έχει γίνει καλύτερη. Μόλις οι δημοτικοί αστυνομικοί φεύγουν από το κέντρο, η άναρχη στάθμευση επιστρέφει. Κάτοικος του κέντρου, με επιστολή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εξέφρασε χθες την αγανάκτησή του για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί, εστιάζοντας στην περίπτωση της Κ. Καρτάλη. «Αναρωτιέμαι πόσο πρέπει ακόμα να ταλαιπωρήσει το κέντρο της πόλης η ανικανότητα των υπεύθυνων στην αστυνόμευση της στάσης και της στάθμευσης στην κεντρική οδική αρτηρία της οδού Κ Καρτάλη. Σχεδόν απροσπέλαστη η βασική οδός που οδηγεί στα χωριά του Πηλίου και στον περιφερειακό. Οι δύο λωρίδες έχουν γίνει μια και την ώρα αιχμής τα λεωφορεία κορνάρουν μέχρι να διαταράξουν κάθε ίχνος ησυχίας στο πολύπαθο κέντρο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αναγνώστης, ζητώντας και από τους καταστηματάρχες της οδού να πάρουν θέση απέναντι στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Κάνουν ενστάσεις

Τα πρόστιμα που πέφτουν… βροχή από την περασμένη Δευτέρα στο Βόλο, έφεραν από χθες αρκετούς διαμαρτυρόμενους οδηγούς στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Καταθέτουν ενστάσεις για να σβηστούν οι κλήσεις τους, που αφορούν στα 20 ευρώ για στάθμευση χωρίς πληρωμή στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, στα 40 ευρώ για παράνομη στάθμευση και στα 80 ευρώ για στάθμευση σε λεωφορειόδρομο.

«Πήγα ένα λεπτό να πληρώσω την ασφάλεια του αυτοκινήτου», «κατέβασα τη μητέρα μου στο γιατρό» και άλλες παρόμοιες δικαιολογίες ακούν δημοτικοί αστυνομικοί που παραλαμβάνουν τις ενστάσεις για να εξετάσουν τα αιτήματα.

Τραπεζοκαθίσματα

Παράλληλα με την παράνομη στάθμευση, χθες δημοτικοί αστυνόμοι προχώρησαν σε τρεις αυτοψίες σε πεζοδρόμους. Διαπίστωσαν υπέρβαση του αριθμού τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις εστίασης και παρέδωσαν τις εκθέσεις με τα ευρήματά τους στο τμήμα προσόδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου