ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

διπλή-γιορτή-στο-δημοτικό-σχολείο-καλ-332845

Και αγιασμός και εγκαίνια

Διπλή γιορτή σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών. Στις 11 το πρωί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα κάνουν τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά και μαζί θα κοπεί και επίσημα η κορδέλα των εγκαινίων του νέου σχολικού κτιρίου, που πάντως υποδέχθηκε τους πρώτους μαθητές, την περσινή σχολική χρονιά, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το σχολικό κτίριο κόσμημα για την περιοχή θα υποδεχθεί 68 μαθητές από τις γύρω περιοχές και συγκεκριμένα από Καλά Νερά, Κορώπη, Γατζέα, Βυζίτσα και Δέλτα Μηλεών. Οργανικά είναι εξαθέσιο ωστόσο θα λειτουργήσει ως πενταθέσιο βάσει του αριθμού των μαθητών. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 68 μαθητών οι 48 θα παρακολουθήσουν το ολοήμερο τμήμα.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο, που κόστισε σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Αποτελείται επίσης από 6 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο γραφείο διεύθυνσης, γραφείο δασκάλων, ιατρείο, αναρρωτήριο, βοηθητικούς χώρους, όπως είναι τουαλέτες, λεβητοστάσιο, αποθήκη, γενικό αρχείο, χώρους υγιεινής και αντίστοιχους κυκλοφορίας.

Ωστόσο έως και χθες δεν υπήρχε δάσκαλος για να λειτουργήσει το τμήμα ένταξης που προβλέπεται στο σχολείο.

Σήμερα θα γίνει η τελετή των εγκαινίων, ωστόσο οι μαθητές έκαναν… ποδαρικό στο νέο κτίριο, από πέρυσι, λίγο μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Εβίτα Παντσίδου για τη μετακόμιση και οργάνωση του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων ήταν εκείνος που υπερέβαλλε εαυτόν, ενώ αρωγός σε κάθε προσπάθεια των δασκάλων είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Οι μαθητές της ευρύτερης περιοχής θα ξεκινήσουν φέτος τα μαθήματα σε ένα υπερσύγχρονο και πλήρως λειτουργικό σχολείο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στους στόχους της εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου