ΤΟΠΙΚΑ

Μοίρασε κλήσεις η δημοτική αστυνομία ~ 42 πρόστιμα το τελευταίο διήμερο

μοίρασε-κλήσεις-η-δημοτική-αστυνομία-4-334787

Πρεμιέρα ελέγχων χθες και για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Περισσότερες από 40 κλήσεις μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία σε αδιόρθωτους οδηγούς που συνεχίζουν να παρκάρουν σε σημεία του κέντρου όπου απαγορεύεται ακόμη και η στάση. Βροχή έπεσαν τα πρόστιμα και στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου αυτοκίνητα καταλαμβάνουν τις θέσεις χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο για ωριαία στάθμευση. Μόλις πέντε δημοτικοί αστυνομικοί προσπαθούν να βάλουν τάξη στην αταξία της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο διήμερο οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου στους τέσσερις κεντρικούς οδικούς άξονες Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού και Κ. Καρτάλη, όπου παρατηρούνται τα περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας, μοίρασαν συνολικά 20 κλήσεις για παράνομη στάθμευση, για στάθμευση σε λεωφορειόδρομο και για στάθμευση σε πεζοδρόμους.

Πρόκειται για πρόστιμα ύψους 40 ευρώ και 80 ευρώ για τη στάθμευση στους λεωφορειόδρομους.

Παρά όμως το ύψος των προστίμων και τη διαρκή πλέον παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους δρόμους, οι οδηγοί εμφανίζονται αδιόρθωτοι. Το παιχνίδι του… κλέφτη κι αστυνόμου, καλά κρατεί στους δρόμους… Οδηγοί συνεχίζουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία όπου απαγορεύεται. Οταν βλέπουν τη δημοτική αστυνομία, απομακρύνουν τα οχήματά τους και επιστρέφουν αμέσως μόλις οι αστυνομικοί φύγουν από τους δρόμους.

Χθες, έγινε πρεμιέρα ελέγχων και στα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου παρατηρήθηκε κατάχρηση των θέσεων στάθμευσης. Οδηγοί όχι μόνο δεν φροντίζουν για την προμήθεια κάρτας στάθμευσης διάρκειας μιας ώρας, αλλά επιπλέον σταθμεύουν στις συγκεκριμένες θέσεις και αντί για μία παραμονή, «ξεχνούν» εκεί τα αυτοκίνητά τους. Συνολικά βεβαιώθηκαν 22 κλήσεις των 20 ευρώ στα αυτοκίνητα που βρέθηκαν σταθμευμένα στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να έχουν στα παρμπρίζ τις κάρτες ξυστό.

Σημειώνεται ότι προχθές, έγιναν έλεγχοι και στους πεζοδρόμους. Η δημοτική αστυνομία έλεγξε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε έξι περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης και ενημέρωσε το τμήμα προσόδων του Δήμου Βόλου.

Κυνηγητό στους δρόμους

Τόσο χθες όσο και προχθές, συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έκανε εργασίες για το βάψιμο της συνεχούς κίτρινης γραμμής στην άκρη του οδοστρώματος κατά μήκος της Ιάσονος και Δημητριάδος. Με την κίτρινη γραμμή υποδηλώνεται η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης.

Ωστόσο, τα συνεργεία έβρισκαν εμπόδια από σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, με τους δημοτικούς αστυνόμους να επιδίδονται σε… σαφάρι εντοπισμού των ιδιοκτητών των οχημάτων, προκειμένου να τα απομακρύνουν και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου