ΤΟΠΙΚΑ

Στην επιτροπή του άρθρου 152 η ΔΕΥΑΜΒ

στην-επιτροπή-του-άρθρου-152-η-δευαμβ-334800

Ανέβαλε τη χθεσινή της συνεδρίαση η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία δεν προσκάλεσε τη Νάνσυ Καπούλα

Ερμητικά κλειστές κρατά τις πόρτες της η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Χθες προτίμησε να αναβάλει μια πολύ σημαντική συνεδρίαση στην οποία θα παρουσιαζόταν το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε στο Βιολογικό, με αφορμή τα γεγονότα του περασμένου Μαΐου, παρά να προσκαλέσει την Πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα. Οπως μάλιστα προανήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου η επιχείρηση θα προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε γίνει αντικατάσταση του φορέα του ΤΕΕ Μαγνησίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και είχε κληθεί το ΓΕΩΤΕΕ να συμπληρώσει τη σύνθεση της διοίκησης. Η κ. Καπούλα, είχε προσφύγει κατά της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Αποκεντρωμένη δικαίωσε την κ. Καπούλα και χθες θα έπρεπε να είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση.

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση η Πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έλαβε, με αποτέλεσμα να προειδοποιήσει με εξώδικη δήλωσή της την οποία επέδωσε με δικαστικό επιμελητή στον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, υποστηρίζοντας ότι η λήψη αποφάσεων από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης χωρίς τη νόμιμη πρόσκληση του ΤΕΕ επιφέρει ακυρότητα λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του οργάνου, ενώ δηλώνει ότι σε περίπτωση μη πρόσκλησης των εκπροσώπων του ΤΕΕ θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προσφεύγοντας σε όλες τις αρμόδιες Εισαγγελικές, Δικαστικές και Διοικητικές Αρχές για την ποινική και πειθαρχική τιμωρία του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ.

Η «απάντηση» της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, ήρθε χθες. Το διοικητικό συμβούλιο συγκλήθηκε αλλά δεν συνεδρίασε.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, ανέβαλε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι. Οπως ανέφερε, αιτία της αναβολής είναι «το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την αντικατάσταση του ΤΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ». Ο ίδιος ανακοίνωσε μάλιστα ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Νόμου του Καλλικράτη.

Η ΔΕΥΑΜΒ, υποστηρίζει ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης είναι εκπρόθεσμη κι ως εκ τούτου είναι άκυρη. Για το λόγο αυτό προσφεύγει άλλωστε και στην επιτροπή του άρθρου 152.

Ο Κ. Γαργάλας

Την απόφαση της διοίκησης να αναβάλει τη συνεδρίαση χαρακτήρισε σωστή ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Κώστας Γαργάλας. Μάλιστα, πριν την αναβολή ο ίδιος είχε δηλώσει εγγράφως ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με μη νόμιμη σύνθεση.

Στην έγγραφη δήλωσή του που διένειμε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ. Γαργάλας ανέφερε τα εξής:

«Δηλώνω ότι έλαβα πρόσκληση για τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση από τον Αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Στέργιο Παπαευσταθίου με μη νόμιμη σύνθεση Δ.Σ. και η συνεδρίαση γίνεται χωρίς να έχει προσκληθεί το ΤΕΕ Μαγνησίας και οι εκπρόσωποί του.

Επειδή υφίσταται συγκεκριμένη υποχρέωση συμμόρφωσης με την απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας,

Επειδή όλα τα όργανα των δήμων και περιφερειών συλλογικά και μονομελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, οι επιχειρήσεις τους, καθώς και οι σύνδεσμοι έχουν την υποχρέωση συμμόρφωσης χωρίς καθυστέρησης προς τις αποφάσεις του Ελεγκτή Νομιμότητας,

Επειδή την υποχρέωση της συμμόρφωσης έχει και το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στα νομικά πρόσωπα των δήμων και των περιφερειών συλλογικά και μονομελή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, οι επιχειρήσεις τους καθώς και οι σύνδεσμοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας,

Επειδή η μη τήρηση της υποχρέωσης συμμόρφωσης με την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά κατά τις οικείες διατάξεις που διέπουν τους αιρετούς και το προσωπικό των ανωτέρω νομικών προσώπων:

Ζητώ να μη γίνει η συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση αλλά να σταλεί πρόσκληση εκ νέου όπου θα προσκαλείτε το ΤΕΕ και τους εκπροσώπους του σε συμμόρφωση με τη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αποφασίσουν διαφορετικά και προβούν σε συνεδρίαση με μη νόμιμη σύνθεση δηλώνω ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι παράνομες και για προστασία του ρόλου μου ως μέλους Δ.Σ. και εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» αρνούμαι να συμμετάσχω σε μη νόμιμη συνεδρίαση και απέχω από τη μη συμμόρφωση του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών της ΔΕΥΑΜΒ στην απόφαση του Γ.Γ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου