ΤΟΠΙΚΑ

Περισυλλογή αδέσποτων από σχολεία

περισυλλογή-αδέσποτων-από-σχολεία-334889

Ξεκίνησε ο Δήμος Βόλου με δύο συνεργεία – Με δόσεις η προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα

Αυτοψίες στα σχολικά προαύλια για τον εντοπισμό και την περισυλλογή αδέσποτων ξεκίνησαν συνεργεία του Δήμου Βόλου, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Προχθές ήταν η πρώτη ημέρα ελέγχων στα σχολικά προαύλια και όπως διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι περιορισμένο. Απρόσκλητοι ένοικοι υπάρχουν μόνο στα σχολικά προαύλια όπου εντοπίζονται ανοίγματα στις περιφράξεις, με αποτέλεσμα να «τρυπώνουν» αδέσποτα και να θεωρούν το προαύλιο ως περιοχή τους.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και τα αδέσποτα που θα εντοπίζονται θα περισυλλέγονται και θα μεταφέρονται στο δημοτικό καταφύγιο. Σήμερα, στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Βόλου, φιλοξενούνται περίπου 60 αδέσποτα.

Με δόσεις οι τροφές

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην προμήθεια των ζωοτροφών που γίνεται με δόσεις. Η προμήθεια θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα και η αγορά των ζωοτροφών γίνεται κάθε εβδομάδα σε δόσεις…

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, απέρριψε την ένσταση που είχε καταθέσει στις 13 Ιουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αλ. Δούρας κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη διενέργεια διαγωνισμού για τη σίτιση των αδέσποτων.

Η αποκεντρωμένη έκρινε ότι η ένσταση ήταν άνευ αντικειμένου από τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε την απόφασή του και την αντικατέστησε από νεότερη.

Ωστόσο, ο διαγωνισμός που έγινε κρίθηκε άγονος και χθες το αποτέλεσμα επικυρώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν κατέθεσαν προσφορές υπήρχαν όμως αποκλίσεις σε σύγκριση με τις προδιαγραφές για την ποιότητα των ζωοτροφών που είχε ζητήσει ο Δήμος Βόλου.

Μετά από αυτό, ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου