ΤΟΠΙΚΑ

Νέα τμήματα στο δημοτικό ωδείο και τα εικαστικά εργαστήρια

νέα-τμήματα-στο-δημοτικό-ωδείο-και-τα-ε-334915

Στα ίδια με πέρυσι τα δίδακτρα- Μειώσεις στα ποσά των εγγραφών

Μειώσεις στα ποσά των εγγραφών έως και 50% και λειτουργία νέων τμημάτων τόσο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου όσο και στα Εικαστικά Εργαστήρια, αποφάσισε η διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Οι αποφάσεις θα έρθουν προς επικύρωση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα ισχύσει μείωση για το ποσό της ετήσιας εγγραφής κατά 50% για τους εγγεγραμμένους έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι κατά την εγγραφή οι γονείς των μαθητών θα πληρώνουν 5 ευρώ έναντι 10 ευρώ. Μειώσεις στα δίδακτρα θα υπάρχουν και για τις ειδικές κατηγορίες ωφελούμενων. Τα υπόλοιπα δίδακτρα στις τάξεις οργάνων των τμημάτων μουσικής, στη δημοτική σχολή και στα εικαστικά εργαστήρια θα είναι τα ίδια με πέρυσι.

Παράλληλα με απόφαση της διοίκησης θα λειτουργήσουν νέα τμήματα. Πρόκειται για ένα νέο ομαδικό τμήμα προετοιμασία για το Μουσικό Σχολείο, μετά από αίτημα γονέων. Τα δίδακτρα θα ανέρχονται σε 30 ευρώ το μήνα.

Θα λειτουργήσει επίσης νέο ομαδικό τμήμα «Εργαστηρίου σύνθεσης» συμπληρωματικού του επισήμου τμήματος 5ετούς φοίτησης, για τους ήδη εγγεγραμμένους μαθητές του Ωδείου σε άλλα τμήματα οργάνων με δίδακτρα μειωμένα κατά 50% και δωρεάν φοίτηση για τους μαθητές του Τμήματος Θεωρητικών.

Από τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν και τέσσερα νέα τμήματα εκμάθησης τρομπέτας, όμποε, κοντραμπάσο και βυζαντινής μουσικής.

Στα εικαστικά εργαστήρια θα λειτουργήσει νέο τμήμα κόμικ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου