Χάνουν ένα μήνα μαθημάτων

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-09, 16:15:13
Σε δημοτικό ωδείο και δημοτική σχολή χορού απαιτούνται τουλάχιστον 50 ωρομίσθιοι καθηγητές που όμως δεν μπορούν να προσληφθούν εξαιτίας της προκήρυξης εκλογών
Χάνουν ένα μήνα μαθημάτων

Μαθητές στο Δημοτικό Ωδείο και τη Δημοτική Σχολή Χορού λόγω εκλογών

Τουλάχιστον ένα μήνα μαθημάτων χάνουν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου, λόγω… εκλογών! Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών «πάγωσε» τις διαδικασίες πρόσληψης ωρομίσθιων καθηγητών, με αποτέλεσμα τα μαθήματα στα τμήματα στις δύο δομές να ξεκινήσουν «κουτσουρεμένα».

Σε δημοτικό ωδείο και δημοτική σχολή χορού, έχουν εγγραφεί συνολικά 542 παιδιά, ωστόσο αρκετά από αυτά δεν κάνουν μαθήματα, περιμένοντας το δάσκαλο που θα στελεχώσει το τμήμα τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, κ. Γ. Βλιώρα, για να ξεκινήσουν να λειτουργούν όλα τα τμήματα απαιτείται η πρόσληψη 50 ωρομίσθιων καθηγητών. Ωστόσο οι προσλήψεις «πάγωσαν» εξαιτίας των εκλογών και τα μαθήματα σε ορισμένα τμήματα δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

«Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε μόνιμους και μερικής απασχόλησης καθηγητές, όμως απαιτούνται και 50 ωρομίσθιοι για να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα», ανέφερε ο κ. Βλιώρας. «Καταθέσαμε την πρώτη αίτηση πανελλαδικώς στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε προσλήψεις ωρομισθίων καθηγητών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα, λύση δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από γονείς, που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνουν ένα μήνα μαθημάτων και να απειλούν να πάνε σε ιδιωτικές σχολές.

ΕΛ. ΧΑΝ. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=