ΤΟΠΙΚΑ

Μετ’ εμποδίων η έναρξη μαθημάτων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου

μετ-εμποδίων-η-έναρξη-μαθημάτων-στου-336223

Σε «ομηρία» 1.500 γονείς που περιμένουν τα αποτελέσματα της επιδότησής τους

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η σχολική χρονιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βόλου. Οι παιδικοί σταθμοί της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όπως και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παραμένουν ανοιχτά μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τους γονείς, ενώ στους 12 παιδικούς σταθμούς του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, τα μαθήματα ξεκίνησαν με λιγοστούς μαθητές, όσους φρόντισαν να εγγραφούν. Περίπου 1.500 και πλέον γονείς βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων του προγράμματος Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής, που θα κρίνει την επιδότησή τους ή μη για τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Εναρμόνιση Επαγγελματική και Οικογενειακή Ζωή για τους Παιδικούς Σταθμούς. Στη διεύθυνση eetaa.gr υπάρχουν οι προσωρινοί πίνακες των αιτήσεων δυνητικά ωφελούμενων με πλήρη και ελλιπή φάκελο.

Οι γονείς να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις έως και αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι το 70% των ενστάσεων γίνονται δεκτές σύμφωνα με τα στοιχεία των παρελθόντων ετών.

Στους πίνακες οι δυνητικά ωφελούμενοι εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης ανά Νομό και κατά αλφαβητική σειρά, ανά Δήμο

Στους πίνακες αυτούς δεν εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο του γονέα και των παιδιών Αντί αυτών εμφανίζονται οι ειδικοί κωδικοί αριθμοί, που έχουν δοθεί από την ΕΕΤΑΑ.
Ο κάθε γονέας μπορεί να δει τους κωδικούς αυτού και των παιδιών του καθώς και την αναλυτική κατάσταση του φακέλου του, στην ειδική εφαρμογή, που έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Οι οριστικοί πίνακες με τους γονείς που θα επιδοτηθούν αναμένεται να εκδοθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά θα καταρτιστούν και οι οριστικοί πίνακες για τις θέσεις που θα δοθούν εκτός επιδότησης.

Η καθυστέρηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης του προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα περίπου 1.500 γονείς να είναι «όμηροι», χωρίς να γνωρίζουν αν θα επιδοτηθούν και σε ποιο σταθμό θα μπορέσει να πάει το παιδί τους.

Μετ’ εμποδίων όμως λειτουργούν και οι παιδικοί σταθμοί. Στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και στους 12 παιδικούς σταθμούς, αναμένεται να απορροφηθούν σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Γ. Βλιώρα, περίπου 600 παιδιά εκ των οποίων τα 300 με επιδότηση. Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει με τα παιδιά των οποίων οι γονείς φρόντισαν για τις εγγραφές, ωστόσο σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας οι παιδικοί σταθμοί αναμένεται να μπουν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για εκείνη την περίοδο, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ο ένας παιδικός σταθμός, οι τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα 6 ΚΔΑΠ και τα 2 ΚΔΑΠ- μΕΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, που πέρυσι είχαν φιλοξενήσει περίπου 1.000 παιδιά. Προς το παρών κι εν αναμονή των αποτελεσμάτων που θα δώσουν την τελική εικόνα για τη λειτουργία των σταθμών, οι συγκεκριμένες δομές της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ παραμένουν ανοιχτές για την εξυπηρέτηση των γονέων. Στήνονται επίσης τα προγράμματα, τα μαθήματα όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου