ΤΟΠΙΚΑ

«Μπαλώματα» για την καθαριότητα των σχολείων

μπαλώματα-για-την-καθαριότητα-των-σ-336280

Τις κενές θέσεις καθαριστριών κάλυψαν πενταμηνίτες

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού τόσο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και στις μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δεν θα είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα βγει στην επιφάνεια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Λόγω εκλογών ο Δήμος Βόλου δεν μπόρεσε να προσλάβει καθαρίστριες και τις κενές θέσεις που υπήρχαν στις σχολικές μονάδες εντός των ορίων του, κλήθηκαν να καλύψουν εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις απασχόλησης, που είναι υπάλληλοι γενικών καθηκόντων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τις επιτροπές παιδείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, την 1η Σεπτεμβρίου ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις των καθαριστριών που υπηρετούσαν και πέρυσι στα σχολεία. Το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία βαίνει διαρκώς μειούμενο λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης που ισχύει για νέες προσλήψεις.

Ωστόσο εντοπίστηκαν συνολικά 19 κενά καθαριστριών, εκ των οποίων 13 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και έξι στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Βόλου.

Η προκήρυξη εκλογών απαγόρευσε τη σύναψη νέων συμβάσεων κι έτσι, το δύσκολο έργο των λιγοστών υπαλλήλων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες κλήθηκαν να καλύψουν πενταμηνίτες γενικών καθηκόντων που είχε στη διάθεσή του ο Δήμος Βόλου.

Ουσιαστικά πρόκειται για «μπάλωμα» μέχρι να γίνουν οι εκλογές και οι θέσεις να μπορέσουν να στελεχωθούν με προσωπικό που θα απασχολείται στα σχολεία, έως τέλος του σχολικού έτους.

Ηδη οι καθαρίστριες έχουν αναλάβει επί τω έργω στα σχολεία, δίνοντας μάχη με το χρόνο για να κάνουν γενική καθαριότητα στους σχολικούς χώρους.

Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου διεξάγουν το δικό τους «πόλεμο» κατά υβριστικών συνθημάτων που έχουν αναγραφεί στους τοίχους των περιφράξεων και των προσόψεων των σχολείων. Με όπλα βούρτσες και μεγάλες ποσότητες μπογιάς επιχειρούν να σβήσουν τα υβριστικά συνθήματα, που κάθε άλλο παρά τιμούν το σχολικό περιβάλλον.

Οι Αγιασμοί

Στο μεταξύ, αντίστροφα, μέχρι το πρώτο σχολικό κουδούνι που θα σημάνει και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μετρούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Ο επίσημος Αγιασμός για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα τελεστεί στα 3ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας, στις 9:15 το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα γίνει από το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στις 10 το πρωί.

Στο ΕΠΑΛ Αγριάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, το πρώτο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 9 το πρωί και στη συνέχεια θα δοθούν βιβλία στους μαθητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου