ΤΟΠΙΚΑ

Καμία διευκόλυνση προεκλογικά στη Χρυσή Αυγή

καμία-διευκόλυνση-προεκλογικά-στη-χρ-336867

Αποφάσισε η διακομματική επιτροπή

Καμία διευκόλυνση δεν θα παρέχει ο Δήμος Βόλου στη Χρυσή Αυγή για την προεκλογική της εκστρατεία. Το παραπάνω αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, υπό την προεδρεία του Αντιδημάρχου, Τάσου Μπατζιάκα.

Στη διακομματική επιτροπή συμμετείχαν μόλις τρεις εκπρόσωποι κομμάτων, οι κ.κ. Μιχ. Καστρινάκης ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βαΐτσης ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. και Γ. Λέτσιος ως εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ. Στο τέλος της συνεδρίασης και μόνο για την υπογραφή των πρακτικών, παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο κ. Παν. Ηλιόπουλος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Καστρινάκης ζήτησε να υπάρξει ισότιμη παραχώρηση των χώρων του Δήμου Βόλου στα κόμματα προκειμένου να αναπτύξουν την προεκλογική τους δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως ζήτησε να μην υπάρξει καμία διευκόλυνση προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Με τη συγκεκριμένη άποψη συμφώνησε ο κ. Λέτσιος, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., ζήτησε αυστηρή τήρηση του εκλογικού Νόμου.

Σημειώνεται ότι για την ανάπτυξη καλαίσθητων περιπτέρων, τοποθέτηση αφισών σε σταθερά και κινητά πλαίσια, θα διατεθούν χώροι στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, Πλατεία Ελευθερίας, στην Ερμού, την Αργοναυτών, την Ιάσονος, την Πλατεία Πανεπιστημίου, στα πρώην Δημαρχεία των δημοτικών ενοτήτων. Απαγορεύεται η χρήση πανό και αεροπανό, πλαστικού διαφημιστικού υλικού και φέιγ βολάν αλλά και η χρήση σπρέι και η αναγραφή συνθημάτων. Εντός πέντε ημερών από την ολοκλήρωση των εκλογών, οι συνδυασμοί θα πρέπει να φροντίσουν και για την καθαριότητα των χώρων.

Για τις προεκλογικές ομιλίες θα διατεθούν η αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Βόλου, τα πρώην Δημαρχεία των πρώην Δήμων, το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, το Μεταξουργείο, το Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίο Αρεως και το Αχίλλειο, ενώ στη διάθεση των κομμάτων θα είναι και η εξέδρα απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει μεθαύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου