ΤΟΠΙΚΑ

Στο πειθαρχικό παραπέμπονται δύο υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ

στο-πειθαρχικό-παραπέμπονται-δύο-υπά-337019

Για τις βλάβες στο Βιολογικό τον περασμένο Μάιο – Σήμερα η παρουσίαση του πορίσματος

Στο πειθαρχικό συμβούλιο αναμένεται να παραπεμφθούν δύο υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, κατηγορούμενοι για σοβαρές παραλείψεις στην άσκηση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος και για δυσφήμιση της εταιρείας. Πρόκειται για εργαζόμενους στο τμήμα του Βιολογικού, εις βάρος των οποίων καταλογίζονται πειθαρχικά παραπτώματα, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε κατ’ εντολή του Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, στον απόηχο των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων τον περασμένο Μάιο με αποτέλεσμα να σημειωθεί υπερχείλιση λυμάτων στον Ξηριά, αλλά και να καταλήξουν στον Παγασητικό μερικώς επεξεργασμένα λύματα.

Η υπόθεση είχε τότε συνταράξει την τοπική κοινωνία και είχε προκαλέσει τριγμούς στον τουρισμό. Οι κοντινές παραλίες είχαν αδειάσει από λουόμενους που είχαν φοβηθεί ρύπανση του Παγασητικού. Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες μετρήσεις που να πιστοποιούν την καλή ποιότητα των νερών των ακτών, αλλά και το ομαδικό μπάνιο της δημοτικής αρχής στις Αλυκές, προκειμένου να αντιστραφούν οι εντυπώσεις.

Διπλό ήταν το περιστατικό δυσλειτουργίας στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΜΒ και βγήκε στην επιφάνεια μετά από διακοπή ρεύματος. Είχε σημειωθεί υπερχείλιση ανεπεξέργαστων λυμάτων στον Ξηριά, μετά τη διακοπή ρεύματος, καθώς όπως διαπιστώθηκε στη γεννήτρια δεν υπήρχε πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει ποτέ.

Παράλληλα, είχε αποκαλυφθεί και βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στον Παγασητικό επεξεργασμένα σε δευτερογενή κι όχι τριτογενή στάδιο.

Την πλήρη ευθύνη για το διπλό περιστατικό, εξαιτίας του οποίου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας είχε συστήσει να αποφεύγεται το κολύμπι στις ακτές του Παγασητικού μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, είχε αναλάβει ο κ. Μπέος. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Βιολογικού αλλά και ΕΔΕ και «διαθεσιμότητα υπαλλήλων σε περίπτωση που εντοπιστούν ευθύνες».

Τέσσερις μήνες μετά τα γεγονότα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο υπάλληλοι θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό για σοβαρές παραλείψεις κατά την τέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος.

Το πόρισμα αναμένεται να παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, στις 12 το μεσημέρι.

Την ίδια συνεδρίαση θα απασχολήσει και η κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου