ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλες ελλείψεις στα ειδικά σχολεία της Μαγνησίας

μεγάλες-ελλείψεις-στα-ειδικά-σχολεία-343734

Απαιτούνται περί τους 40 εκπαιδευτικούς όμως οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί

Στον «αέρα» η έναρξη της σχολικής χρονιάς στα ειδικά σχολεία της Μαγνησίας, απ’ όπου λείπουν περί τους 40 εκπαιδευτικούς. Στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, όπου υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που χρειάζονται ακόμη και κατ’ αποκλειστικότητα εκπαιδευτικό, κάθε κενό «τορπιλίζει» την ομαλή έναρξη των μαθημάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι εκκρεμότητες στην ειδική αγωγή είναι από τις σημαντικότερες που έχει να αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο, με τα έως και σήμερα στοιχεία, υπάρχουν ειδικά δημοτικά σχολεία με 25 μαθητές με ανάγκες που καλούνται να λειτουργήσουν με μόλις 4 εκπαιδευτικούς. «Τα ειδικά σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τόσο μικρό αριθμό προσωπικού, δεδομένου ότι υπάρχουν και μαθητές που μπορεί να χρειάζονται εκπαιδευτικούς κατ’ αποκλειστικότητα», ανέφερε ο κ. Μούσιος ο οποίος δηλώνει θα πρέπει τα κενά, που ανέρχονται σε περίπου 40 να καλυφθούν άμεσα μέσα από αναπληρωτές.

Την ίδια ώρα 18 κενά εντοπίζονται στις ειδικότητες των δημοτικών σχολείων και συγκεκριμένα στην πληροφορική, τα γερμανικά και τα εικαστικά. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν ορισμένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών πληροφορικής, γαλλικών, γερμανικών και εικαστικών δεν καλύφθηκε όμως το σύνολο των κενών θέσεων.

Σε εκκρεμότητα είναι και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί.

Εκπαιδευτικοί χωρίς θέσεις!

Το πιο τραγικό όλων είναι οι 45 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που ήρθαν στο νομό Μαγνησίας με μεταθέσεις, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τη σύσταση οργανικών θέσεων στα σχολεία!

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, πρόκειται για εκπαιδευτικούς μουσικής, αγγλικών και φυσικής αγωγής, που παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ανέλαβαν προσωρινά υπηρεσία στα σχολεία. Η διεύθυνση είναι σε αναμονή οδηγιών καθώς δεν υπάρχουν θέσεις για να τοποθετηθούν οριστικά. Ακόμη και οι λειτουργικές θέσεις δεν έχουν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου