ΤΟΠΙΚΑ

Οι πενταμηνίτες προορίζονταν για… γραφεία

οι-πενταμηνίτες-προορίζονταν-για-γρ-343769

Την ίδια ώρα που οι ελλείψεις είναι μεγάλες σε οδοκαθαριστές, πληρώματα απορριμματοφόρων και πλυσίματος κάδων

Δώρο – άδωρο για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, οι περίπου 30 πενταμηνίτες που διατέθηκαν για την ενίσχυσή της σε προσωπικό. Την ίδια ώρα που οι ελλείψεις είναι δεδομένες σε οδοκαθαριστές, πληρώματα απορριμματοφόρων και πλυσίματος κάδων, εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, εξαιρούσε τις συγκεκριμένες ειδικότητες από τον κατάλογο των εργασιών στις οποίες έπρεπε να απασχοληθούν οι πενταμηνίτες που προορίζονταν για… διοικητικά πόστα!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πήγαν, ανέλαβαν υπηρεσία, δεν εργάστηκαν όμως ποτέ στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου, οι περίπου 30 πενταμηνίτες που διατέθηκαν στην υπηρεσία για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν. «Ηρθε διευκρινιστική εγκύκλιος που εξαιρούσε τους πενταμηνίτες από τομείς απασχόλησης όπως οδοκαθαριστές, πληρώματα απορριμματοφόρων και πληρώματα για το πλύσιμο κάδων. Θα έπρεπε να τους απασχολήσουμε σε διοικητικές εργασίες. Αυτή τη στιγμή όμως οι ανάγκες είναι στους δρόμους, όχι στα γραφεία», ανέφερε η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα η οποία αναγκάστηκε να διαθέσει το προσωπικό που θα έδινε ανάσα στην υπηρεσία καθαριότητας σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

«Μας καίνε οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, όχι το διοικητικό σκέλος», σχολίασε η κ. Καντόλα.

Σύμφωνα με την ίδια η υπηρεσία καθαριότητας σε λίγες ημέρες θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση για να λειτουργήσει όπως πρέπει. Στις 12 Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των διμηνιτών και δεν προβλέπεται παράταση των συμβάσεών τους. «Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν στο πλύσιμο των κάδων και έβγαλαν μεγάλο μέρος της δουλειάς», ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Οι… απώλειες όμως δεν σταματούν στους διμηνίτες. Στις 30 Οκτωβρίου λήγουν και οι συμβάσεις των οκταμηνιτών που προσφέρουν μέχρι σήμερα τις υπηρεσίες τους στην καθαριότητα.

«Δεν θα βγαίνουν πάλι τα ρεπό και οι άδειες των μόνιμων εργαζομένων», σημείωσε η ίδια. Η κ. Καντόλα έχει ήδη ξεκινήσει συσκέψεις επί συσκέψεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά στη νευραλγική υπηρεσία καθαριότητας. «Θα πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν νέες θέσεις για οκταμηνίτες», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου