ΤΟΠΙΚΑ

Χάος στους δρόμους του Βόλου

χάος-στους-δρόμους-του-βόλου-345216

Δράση από Δευτέρα αναλαμβάνει η δημοτική αστυνομία με πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων

Το Δεκέμβριο του 2015 έμπαιναν σε ισχύ τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο Βόλου: λειτουργία λεωφορειολωρίδων, απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ιωλκού και δημιουργία δακτυλίου από τις οδούς Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή στην οποία ισχύει συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφόρτωσης…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σεπτέμβριος του 2015: τα κυκλοφοριακά μέτρα έχουν μείνει κενό γράμμα. Αρχισαν να «ξεχειλώνουν» το καλοκαίρι, οπότε και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έδειξαν ανοχή προς τους πολίτες που συνωστίζονταν έξω από τις κλειστές τράπεζες για το καθημερινό 60ευρω λόγω της τραπεζικής αργίας και των capital controls και πλέον η αναρχία στους δρόμους καθιερώθηκε.

Η κίνηση τις ώρες αιχμής και συγκεκριμένα τα πρωινά, μεσημέρια και τα απογεύματα όταν η αγορά είναι ανοιχτή, γίνεται μετ’ εμποδίων.

Μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα στους τέσσερις κεντρικούς οδικούς άξονες Ιάσονος, Δημητριάδος, Καρτάλη και Ιωλκού, κινούνται σημειωτόν.

Οι εσοχές που δημιουργήθηκαν για να χρησιμεύουν για την ολιγόωρη στάση αυτοκινήτων είναι μόνιμα κατειλημμένες από αυτοκίνητα οι οδηγοί των οποίων θεωρούν ότι αποτελούν θέσεις στάθμευσης.

Την ίδια ώρα, τα απαγορευτικά για τη στάση και στάθμευση σήματα της Τροχαίας αποτελούν… διακοσμητικό στοιχείο στους δρόμους. Ειδικά μπροστά από τις τράπεζες στην οδό Ιάσονος αλλά και μπροστά από τα μαγαζιά σε Ιωλκού και Δημητριάδος, το παράνομο παρκάρισμα έχει γίνει νόμος. Κανόνας είναι και τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα τόσο κατά μήκος της Ιωλκού, ιδίως κάτω από τη Γαλλίας όσο και στη Δημητριάδος μπροστά από τις πλάγιες θέσεις στάθμευσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών μέτρων που έλαβε.

Η κίνηση στο κέντρο του Βόλου γίνεται μετ’ εμποδίων. Ακόμη και οι λεωφορειόδρομοι πλέον καταλαμβάνονται από οχήματα που σταματούν για λίγο, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία.

Ελεγχοι από Δευτέρα

Κάθε φορά που η Τροχαία βγαίνει στους δρόμους, η κατάσταση βελτιώνεται προσωρινά υπό το φόβο προστίμων.

Από Δευτέρα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Πέγιο, στη «μάχη» για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ρίχνεται και η Δημοτική Αστυνομία.

Συνολικά πέντε άτομα διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία, που θα αναλάβουν δράση στους τέσσερις κεντρικούς οδικούς άξονες, Καρτάλη, Ιωλκού, Δημητριάδος και Ιάσονος. Θα κόβουν κλήσεις και θα αφαιρούν πινακίδες από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με στόχο να γίνει συνείδηση η απαγόρευση της στάθμευσης. Μέχρι και σήμερα, η παρουσία των δημοτικών αστυνομικών ήταν απλώς ενημερωτική στους δρόμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου