ΤΟΠΙΚΑ

Εβρεξε… πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

εβρεξε-πρόστιμα-για-τα-τραπεζοκαθίσ-350885

Πριν τη Δημοτική Αστυνομία πέρασε η Ελληνική Αστυνομία

Από αλλού περιμένανε από αλλού τους ήρθε… Προ ημερών ο Δήμος Βόλου ανακοίνωνε την έναρξη ελέγχων στα καταστήματα εστίασης για τα τραπεζοκαθίσματα, τα κλιμάκια όμως της δημοτικής αστυνομίας, πρόλαβε η ελληνική αστυνομία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, οπότε και αρκετά καταστήματα άνοιξαν τις πόρτες τους για τη νέα σεζόν, δέχθηκαν επίσκεψη από κλιμάκια της αστυνομίας, που βεβαίωσε εις βάρος τους παραβάσεις για έλλειψη αδειών τραπεζοκαθισμάτων.

Σε τουλάχιστον πέντε καταστήματα βεβαιώθηκαν πρόστιμα, τα οποία κοινοποιήθηκαν στο τμήμα προσόδων του Δήμου Βόλου. Μάλιστα τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, καθώς βεβαίωση παράβασης για τη μη κατοχή άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ισούται με το διπλάσιο ποσό. Ετσι για παράδειγμα, καταστηματάρχης που έπρεπε να πληρώσει 3.000 ευρώ για να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα, πλέον καλείται να πληρώσει 6.000 ευρώ στα δημοτικά ταμεία από το στιγμή που το πρόστιμο είναι προσαυξανόμενο 100%.

Η «κεραμίδα» για τους καταστηματάρχες αντί να έρθει από τη δημοτική αστυνομία, ήρθε από την ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο οι έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία, θα ξεκινήσουν τελικώς την ερχόμενη εβδομάδα και είναι η τελευταία παράταση που δίνεται στους καταστηματάρχες αφενός να εκδώσουν άδειες, αφετέρου να συμμορφωθούν ως προς τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που πρέπει να αναπτύσσουν βάσει των αδειών τους.

«Ραβασάκια»

Σύμφωνα με τον κ. Πέγιο, οι άδειες των τραπεζοκαθισμάτων εκδίδονται στην αρχή κάθε έτους. Φέτος όμως, σχεδόν το 30% των επιχειρήσεων δεν έχει εκδώσει άδειες, σύμφωνα με στοιχεία από το τμήμα προσόδων.

Εντός των ημερών με εντολή του κ. Πέγιου, οι καταστηματάρχες πρόκειται να λάβουν… ραβασάκια από το τμήμα προσόδων προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το dead line εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι έως τότε, όσοι καταστηματάρχες δεν έχουν άδειες, θα πρέπει να φροντίσουν για την έκδοσή τους, ειδάλλως θα επιβληθούν πρόστιμα.

Ξεχωριστό γραφείο

Ηδη χθες, με έγγραφό της η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, διεμήνυσε στο Δήμο Βόλου, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ελέγχους για τομείς αρμοδιότητας πλέον της δημοτικής αστυνομίας.

Μάλιστα, σε επίπεδο Δήμου Βόλου, εξετάζεται η δυνατότητα ίδρυση ξεχωριστού γραφείου αστυνόμευσης των υπαίθριων χώρων, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Πέγιος, η δημοτική αστυνομία αποτελείται από μόλις πέντε άτομα, που δεν επαρκούν για να φέρουν εις πέρας το σύνολο των αρμοδιοτήτων. Το νέο γραφείο μπορεί να στελεχωθεί από υπαλλήλους του Δήμου Βόλου που θα έχουν τη δυνατότητα επιβολής προστίμων, προκειμένου στη συνέχεια η Δημοτική Αστυνομία να αφιερωθεί απερίσπαστη στο έργο της αστυνόμευσης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες για να αποφευχθεί η παράνομη στάθμευση και το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται σε Ιάσονος, Δημητριάδος, Καρτάλη και Ιωλκού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου