ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις τα σχολικά προαύλια από την Υπηρεσία Πρασίνου

παρεμβάσεις-τα-σχολικά-προαύλια-από-τ-350907

Καθημερινά 19 συνεργεία εργάζονται για την περιποίηση των σχολικών αυλών και των γύρω από τα σχολεία δρόμων

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου έχει ξεκινήσει η Υπηρεσία Πρασίνου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Βοτανίσματα, κλαδέματα δέντρων εντός των σχολικών προαυλίων αλλά και στη διαδρομή προς τα σχολεία και διαμορφώσεις θάμνων γίνονται αυτή την περίοδο με εντατικούς ρυθμούς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πρασίνου, Μίνα Καλογήρου, αυτή την περίοδο έχουν προτεραιότητα οι σχολικές μονάδες, προκειμένου η εικόνα των προαυλίων -που είναι και η πρώτη εντύπωση των μαθητών- να είναι όπως πρέπει μόλις επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου εργάζονται καθημερινά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών προαυλίων.

Συνολικά 19 συνεργεία βρίσκονται καθημερινά στα σχολεία του Δήμου Βόλου. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε εννέα δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. «Εχει γίνει βοτάνισμα, διαμόρφωση θάμνων, κλάδεμα δέντρων όχι μόνο εντός των προαυλίων αλλά και στη διαδρομή προς το σχολείο», ανέφερε η κ. Καλογήρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εξάλλου, οι εργασίες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Βόλου. Θα γίνουν παρεμβάσεις σε συνολικά 93 σχολικά κτίρια του Βόλου και 18 της Ν. Ιωνίας.

Μεγάλη παρέμβαση στη Νεάπολη

Την υπηρεσία πρασίνου πρόσφατα ενίσχυσαν πενταμηνίτες και ήδη η διαφορά φαίνεται στους δρόμους, με βοτανίσματα και κλαδέματα σε αρτηρίες όπως η Πολυμέρη, η Σταδίου, η Αγίου Δημητρίου, η Αναλήψεως, η Καρτάλη, η Ιωλκού. Σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας παρεμβάσεις γίνονται και στις οδούς Παπαδιαμάντη, Εθνικών Αγώνων, Βασάνη, Ιάσονος, Δημητριάδος και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ωστόσο η πιο σημαντική παρέμβαση, αφορά στη συνοικία της Νεάπολης. Και πάλι σε συνεργασία με τη διεύθυνση Καθαριότητας αλλά και τη ΔΕΥΑΜΒ, η Υπηρεσία Πρασίνου, ολοκλήρωσε εκτεταμένη παρέμβαση κλαδεμάτων, βοτανίσματος και καθαρισμού των φρεατίων.

Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες με αφορμή την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Η συνοικία της Νεάπολης είναι αυτή που κάθε χρόνο πλημμυρίζει.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα επεκταθούν προς τη συνοικία των Παλαιών και στο κέντρο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου