ΤΟΠΙΚΑ

Κάτοικοι καθυστέρησαν τους διαρρήκτες στη Μακρινίτσα

κάτοικοι-καθυστέρησαν-τους-διαρρήκτ-351468

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες – Προβληματισμός στο χωριό για τα απανωτά περιστατικά διαρρήξεων τον τελευταίο μήνα

Στο πόδι σηκώθηκε χθες αξημέρωτα η Μακρινίτσα. Η φασαρία σε σπίτι ακριβώς πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού, ξύπνησε τους ενοίκους διπλανής μονοκατοικίας, που κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία. Οι δύο δράστες, ένας 48χρονος και μία 49χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιφέρειας, μέσα σε λίγη ώρα, αφού προηγουμένως είχαν διαρρήξει δύο σπίτια στο χωριό. Στη Μακρινίτσα τον τελευταίο ένα μήνα έχουν σημειωθεί περίπου δέκα διαρρήξεις. Οι κάτοικοι επαγρυπνούν σε κάθε ήχο…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4:30 περίπου χθες τα ξημερώματα. Η κόρη μιας οικογένειας που διαμένει μόνιμα στη Μακρινίτσα, άκουσε το θόρυβο που προερχόταν από διπλανό σπίτι, ακριβώς πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού. Δεν ήταν μόνο η ώρα περίεργη. Το διπλανό σπίτι είναι κλειστό αυτές τις ημέρες, καθώς οι ιδιοκτήτες του που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα δεν βρίσκονταν στο χωριό.

Αμέσως η κοπέλα ξύπνησε τους γονείς της. Ο πατέρας της, κοιτώντας έξω από το παράθυρο είδε δύο άτομα, έναν άντρα και μία γυναίκα να σπάνε με λοστό την εξωτερική πόρτα. Δεν έχασε χρόνο. Κάλεσε άμεσα την αστυνομία και περίμενε για λίγο.

Βγαίνοντας έξω από το σπίτι, είδε τους δύο δράστες να περνούν από μπροστά κράτησε όμως την ψυχραιμία του. «Τι κάνετε εδώ;» τους ρώτησε. «Ψάχνουμε για ξενοδοχείο», φέρονται να απάντησαν οι δύο δράστες, οι οποίοι άρχισαν να απομακρύνονται από το σημείο.

Στο μεσοδιάστημα, έφθασε η Αστυνομία. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει δύο σπίτια στη Μακρινίτσα. Εψαχναν για μπακίρια και κιλίμια.

Στο πόδι το χωριό

Η είδηση έκανε αμέσως το γύρο του χωριού και νωρίς το πρωί ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στην Πλατεία.

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι. Τον τελευταίο ένα μήνα, έχουν σημειωθεί όπως λένε περίπου δέκα διαρρήξεις σπιτιών στην περιοχή.

Οπως αναφέρουν πρόκειται για σπίτια στα οποία δεν μένουν μόνιμα οι ιδιοκτήτες τους. Είτε είναι εντελώς κλειστά, είτε οι ένοικοί τους είναι από άλλες περιοχές και έρχονται εκεί για διακοπές ή τα Σαββατοκύριακα.

Κάτοικοι εκτιμούν ότι οι δράστες προφανώς πάνε στο χωριό, περπατούν στα καλντερίμια και τσεκάρουν ποια σπίτια είναι ανοιχτά και ποια όχι πριν δράσουν. Ολοι βρίσκονται σε επαγρύπνηση δεδομένου ότι τα περιστατικά είναι απανωτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου