ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα ελέγχων για τα τραπεζοκαθίσματα από το δήμο Βόλου

πρεμιέρα-ελέγχων-για-τα-τραπεζοκαθίσ-353438

Οι έλεγχοι βρίσκουν ανοιχτό μόλις το 50% των επιχειρήσεων εστίασης στο κέντρο του Βόλου

Ξεκινούν από σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από κλιμάκια του δήμου Βόλου οι έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα. Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου Καφετεριών και Εστίασης, Γιάννη Γρηγορίου, ότι θα προβεί σε έλεγχο των καταστημάτων που είναι μέλη του Συλλόγου για τα τραπεζοκαθίσματα και τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν.

Για το λόγο αυτό ζήτησε να ενημερώσει τα μέλη του για την τήρηση των όσων προβλέπονται σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους. «Ο Δήμος Βόλου έχει δείξει αρκετή ανοχή. Κάποτε πρέπει να ξεκινήσουν και οι έλεγχοι», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Μπίσδρας.

Το μόνο «αγκάθι» που υπάρχει είναι για τους καταστηματάρχες που σύμφωνα με τον κ. Μπίσδρα δεν κατάφεραν να βγάλουν άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, επειδή έχουν χρέη και δεν μπορούν να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα. «Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα», ανέφερε ο ίδιος.

Το πρωτοφανές πάντως σύμφωνα με τον κ. Μπίσδρα, είναι ότι φέτος, η ημερολογιακή είσοδος του φθινοπώρου, βρίσκει ενεργή την «πιάτσα» της εστίασης στο κέντρο της πόλης, σε ποσοστό μόλις 50%. «Σχεδόν ένας στους δύο δεν έχει ανοίξει ακόμη για τη χειμερινή σεζόν. Αυτό είναι πρωτοφανές. Αλλες χρονιές, το σύνολο των καταστημάτων ήταν ανοιχτά στο κέντρο», ανέφερε ο κ. Μπίσδρας, μιλώντας ακόμη και για λουκέτα που αναμένονται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν τα καταστήματα, της αύξησης του ΦΠΑ στο 23% αλλά και των διαρκών ελέγχων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου