ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνα ταχύτητας για τα σχολεία

αγώνα-ταχύτητας-για-τα-σχολεία-353465

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος των capitalcontrols

Αγώνα ταχύτητας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια του Δήμου Βόλου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα δίνουν συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών. Κατάφεραν να πιάσουν δουλειά στις αρχές Αυγούστου, λόγω των capital controls και μέχρι σήμερα γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις παρεμβάσεις και να μη χρειαστεί οι μαθητές να συνυπάρξουν με τα συνεργεία στα σχολικά προαύλια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η επιβολή των capital controls μέσα στον Ιούλιο είχε ως αποτέλεσμα οι εργολάβοι να μην μπορέσουν να βγάλουν εγγυητικές για να αναλάβουν τα έργα και να μην μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες σε υλικά. Αυτό μας πήγε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε έργα στα σχολεία που έχουν ανάγκες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τελικώς αρχές Αυγούστου κι έκτοτε οι τεχνικές υπηρεσίες κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το πρώτο σχολικό κουδούνι αλλά και την ολοκλήρωση των έργων στα περισσότερα κατά το δυνατό σχολικά κτίρια.

Αρχικά είχαν προγραμματιστεί παρεμβάσεις σε 27 σχολικές μονάδες της προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία και σε 7 των περιφερειακών ενοτήτων.

Ωστόσο όπως είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου και ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που διαμορφώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, θα ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση των εργασιών. Είχε ζητήσει μάλιστα προκαταβολικά την κατανόηση των εκπαιδευτικών και γονέων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες όμως δεν σταμάτησαν. Εμφαση σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη δίνεται στους χώρους υγιεινής και στις μονώσεις προκειμένου να μην περνά υγρασία στα σχολικά κτίρια. Παράλληλα, βάφονται χώροι.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και σε τρία ειδικά σχολεία που ζήτησαν από τις τεχνικές υπηρεσίες στέγαστρα, ράμπες, παγκάκια, εργασίες μόνωσης και αποκατάσταση προβλημάτων στη θέρμανση των κτιρίων.

Μάχη στο πλευρό των τεχνικών υπηρεσιών, δίνει και η σχολική επιτροπή του Δήμου Βόλου, που έχει αναλάβει παρεμβάσεις κυρίως με σοβατίσματα σε Γυμνάσια και Λύκεια.

«Από τις τεχνικές υπηρεσίες δίνεται προτεραιότητα σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, που είναι τα παλαιότερα κτίρια και έχουν ανάγκη εκτεταμένων επισκευών», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου