ΤΟΠΙΚΑ

Σε προεκλογικό πυρετό τα κόμματα

σε-προεκλογικό-πυρετό-τα-κόμματα-356864

Σε προεκλογικό… πυρετό βρίσκει αυτή η περίοδος τα λεγόμενα μικρά κόμματα και στη Μαγνησία, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα μέχρι το άνοιγμα της κάλπης στις 20 Σεπτεμβρίου είναι μικρό. Τα τοπικά επιτελεία βρίσκονται σε συζητήσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους και διεκδικούν συνολικά την είσοδο στη Βουλή και τοπικά την κατάκτηση μιας έδρας.

Αλλωστε οι ενδείξεις για το αποτέλεσμα της κάλπης μιλούν για το σχηματισμό μιας πολυκομματικής Βουλής, με ενίσχυση των μικρών κομμάτων, τα οποία θα εισπράξουν τις ψήφους των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Το «Ποτάμι»

Στο «Ποτάμι» που σε επίπεδο Μαγνησίας στις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου συγκέντρωσε ποσοστό 4,43%, οι κινήσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου έχουν προχωρήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έως αύριο, θα κλείσουν τα ονόματα που θα στελεχώσουν την τοπική λίστα.

Βέβαιοι στο ψηφοδέλτιο θεωρούνται με βάση τον αριθμό των ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στις προηγούμενες εκλογές οι Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, Βαλασία Αντωνίτσα, Χρήστος Φώτου, Θάλεια Στάχτου και Βασίλης Γαρόφλος.

Εκτός αναμένεται να τεθούν οι δύο Αθηναίοι που είχαν συμπληρώσει την τοπική ομάδα, κ.κ. Στέφανος Ψημένος και Ηρώ – Μαρία Μουλάκη.

Για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου υπάρχει ήδη ονοματολογία. Ακούγονται τα ονόματα του πρώην αντιδημάρχου Φώτη Λαμπρινίδη, του μηχανικού Βαγγέλη Σταυρινού, ενώ άλλες πληροφορίες φέρνουν στο προσκήνιο και μάλιστα ως πρώτο στη λίστα του ψηφοδελτίου τον Απ. Παπαδούλη.

Υπάρχουν όμως και αντιδράσεις από το στενό πυρήνα του κόμματος, ότι δεν θα πρέπει να τεθούν πρώτοι στη λίστα υποψήφιοι που τον Ιανουάριο δεν βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η «Τελεία»

Προβληματισμός στην «Τελεία» που στις εκλογές του Ιανουαρίου συγκέντρωσε στη Μαγνησία ποσοστό 3,48%. Ο Πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε ότι η «Τελεία» δεν θα κατέβει στις εκλογές.

Τοπικά στελέχη δεν αποκλείουν να αλλάξει η κατάσταση την τελευταία στιγμή. Αποδίδουν την επιλογή της μη καθόδου στο οικονομικό ζήτημα αλλά και στο ζήτημα της λίστας που προκαλεί τριβές.

Σε περίπτωση που τα προβλήματα δεν ξεπεραστούν υπάρχουν σκέψεις για εκλογικές συνεργασίας με το κόμμα είτε του Βασίλη Λεβέντη «Ενωση Κεντρώων», είτε με το Ποτάμι.

Η Ενωση Κεντρώων

Οι δημοσκοπήσεις βλέπουν είσοδο του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη «Ενωση Κεντρώων» στη Βουλή.

Αυτό και μόνο έχει προκαλέσει εγρήγορση στο τοπικό επιτελείο, που καλείται να επιλέξει τους καλύτερους από τα ονόματα που έχει στη διάθεσή του για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διεργασίες είναι πυρετώδεις. Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και το ψηφοδέλτιο μπορεί άνετα να κλείσει, επιχειρείται όμως επιλογή των πιο δυνατών ονομάτων που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου, είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται, αν και ο ίδιος δεν έχει πει ακόμη το τελικό ναι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου