ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσαν σε παραίτηση το Μ. Πατσιαντά (βίντεο)

κάλεσαν-σε-παραίτηση-το-μ-πατσιαντά-βί-357763

Στον απόηχο της προσχώρησης του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας στη Λαϊκή Ενότητα – «Είμαστε αυτόνομο αυτοδιοικητικό σχήμα», απάντησε

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο χθες, όταν στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του σώματος, Γιώργος Μουλάς, κάλεσε σε παραίτηση τον επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργ. Πατσιαντά, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα. Στα πρακτικά της συνεδρίασης καταγράφηκαν σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Το δρόμο της παραίτησης από επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, έδειξε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς.

Γ. Μουλάς: Πληροφορηθήκαμε ότι αποχωρήσατε από το ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξακολουθήσετε να είστε επικεφαλής της παράταξης;

Μ. Πατσιαντάς: Τι σχέση έχει αυτό;

Γ. Μουλάς: Εχει. Και ηθική και πολιτική. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σας εξέλεξε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης.

Μ. Πατσιαντάς: Πριν από δύο ώρες η χώρα μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που κάνετε είναι μοναδικό στα χρονικά όχι μόνο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου αλλά γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανοίγετε μία συζήτηση με δική σας ευθύνη. Θα σας απαντήσω όμως. Η παράταξη είναι αυτόνομη, αυτοδιοικητική και στηρίχθηκε στις εκλογές και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε αυτόνομα και πάντα στη γραμμή της διακήρυξης των αρχών μας. Μην ανησυχείτε για την πολιτική μας υγεία. Είναι προκλητικό αυτό που κάνετε και σας καταγγέλλω.

Γ. Μουλάς: Προκύψατε από εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει θέμα ηθικής τάξης.

Κ. Γαργάλας: Κάνετε λάθος.

Γ. Μουλάς: Να φύγετε από την παράταξη. Αν έχετε τσίπα παραιτηθείτε. Εκτός αν κυνηγάτε καρέκλες.

Μ. Πατσιαντάς: Εσείς παραιτηθείτε από Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Γ. Μουλάς: Δεν μπορείς να καταγγέλλεις το ΣΥΡΙΖΑ και να είσαι επικεφαλής της παράταξης. Παραιτήσου αν φοράς παντελόνια.

Μ. Πατσιαντάς: Σώπα ρε άντρα.

Γ. Μουλάς: Εχεις φθάσει στην Τρίτη Ηλικία κι ακόμη δεν έχεις βάλει μυαλό.

Μ. Πατσιαντάς: Κρίμα για τα χάλια σας.

Γ. Μουλάς: Να σηκωθείς να φύγεις. Εδώ υπάρχουν τίμιοι άνθρωποι απ’ όλες τις παρατάξεις.

Μ. Πατσιαντάς: Εσύ να φύγεις. Είσαι ανάξιος. Εχεις αλλάξει πέντε χρώματα και μιλάς. Κρίμα για το επίπεδό σου.

Γ. Μουλάς: Δεν έχεις τα κότσια να φύγεις.

Μ. Πατσιαντάς: Εγώ την πολιτική δεν την έκανα επάγγελμα.

Γ. Μουλάς: Υπάρχει ηθικό θέμα. Δώσε την παραίτηση και σήκω φύγε.

Μ. Πατσιαντάς: Εσύ τι είσαι προστάτης της παράταξης;

Τον κ. Πατσιαντά εξ ονόματος της παράταξης των Δρόμων Συνεργασίας ανέλαβε να υπερασπιστεί ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας. «Είναι κατά αρχήν απαράδεκτο για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να χρησιμοποιεί εκφράσεις πεζοδρομίου. Κατά δεύτερον. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει λειτουργούμε στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτονομία και με βάση τις αρχές και τις αξίες μας. Δεν σας δίνουμε δικαίωμα ούτε στο ελάχιστο να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της παράταξης. Να κοιταχθείτε πρώτα στον καθρέφτη και να κάνετε την αυτοκριτική σας. Αναφορά θα δώσουμε μόνο στους πολίτες», είπε ο κ. Γαργάλας.

Την πρόταση του Γ. Μουλά, ενίσχυσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην σύμβουλος με τους Δρόμους Συνεργασίας Νίκος Χαυτούρας. «Ως πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Πατσιαντά που ήμουν εκείνος που συντέλεσε στην εκλογή της παράταξης ως μείζονα αντιπολίτευση, θέλω να συμφωνήσω με τον κ. Μουλά. Υπάρχει θέμα ευθιξίας. Η τσίπα στον κ. Πατσιαντά είναι κάτι άγνωστο. Είναι ψευτοδημοκράτης της καρέκλας. Παρουσιάστηκε ως επικεφαλής της παράταξης στην εκδήλωση της Iskra χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση στο εσωτερικό. Εστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να βάλει λίγο τσίπα. Να παραιτηθεί. Ειδάλλως ο κόσμος θα τον διαγράψει», ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

Αγανακτισμένος παρενέβη ο κ. Κανελλής καταγγέλλοντας το Γιώργο Μουλά ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν τηρεί τις διαδικασίες. «Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Μιλάτε για άσχετα θέματα», είπε.

Στον κ. Χαυτούρα, απάντησε ο κ. Πατσιαντάς υπογραμμίζοντας ότι στην εκδήλωση της Iskra διευκρίνισε σε όλους τους τόνους ότι δεν πήγε ως επικεφαλής της παράταξης. «Δεν το αντιλήφθηκε όμως γιατί ζει σε άλλη πόλη. Ο κ. Χαυτούρας τρέφει απερίγραπτο μένος εναντίον μου και εναντίον της παράταξης», είπε ο κ. Πατσιαντάς, ενώ τον χαρακτήρισε αγενέστατο όταν ο κ. Χαυτούρας τον διέκοψε την ώρα που μιλούσε.

Η συζήτηση έκλεισε με σχόλιο του επικεφαλής της Δύναμη Βόλου, Μιχ. Μιτζικού. «Μέχρι πρότινος η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας ήταν φερέφωνο της Κυβέρνησης, για τα αποθεματικά και άλλα θέματα. Τώρα αλλάζει καπέλο. Χαίρομαι πάντως που επιτέλους γίνεται μια παράταξη αυτόνομη και αυτοδιοικητική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου