ΤΟΠΙΚΑ

Δριμύ κατηγορώ από την αντιπολίτευση για τη διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

δριμύ-κατηγορώ-από-την-αντιπολίτευση-357841

Προς τη δημοτική αρχή

Σφοδρή επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Βόλου, ότι «πρωτοκλασάτα στελέχη διέλυσαν τον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά την αποβολή της ΕΠΣΘ από τους κόλπους της ΕΠΟ», εξαπέλυσε η μείζονα αντιπολίτευση και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολ. Διαμαντένιας.

Το θέμα άνοιξε όταν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναγνώστηκε η επερώτηση που κατέθεσαν οι Δρόμοι Συνεργασίας πριν την έκδοση της απόφασης της ΕΠΟ βάση της οποίας, η ποινή αποκλεισμού της ΕΠΣΘ παύει να υφίσταται από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης.

Στην επερώτηση η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας έκανε λόγο για «άστοχες και επικίνδυνες κινήσεις καθώς και παλικαρισμούς της ηγεσίας της απελθούσας ηγετικής ομάδας της ΕΠΣΘ, με τη συμμετοχή σ’ αυτή «πρωτοκλασάτων» δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας, που οδήγησαν στην προσωρινή αποβολή της ΕΠΣΘ από τους κόλπους της ΕΠΟ και στην αναστολή της ιδιότητάς της ως μέλος αυτής. Το αποτέλεσμα έχει σοβαρό αντίκτυπο και τραγικά αποτελέσματα στην αθλητική και ποδοσφαιρική καθημερινότητα των σωματείων και των αθλητών τους. Ιστορικά σωματεία με ζωντανή ιστορία όπως είναι η Νίκη Βόλου, ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου και ο Ρήγας Φεραίος εξαναγκάστηκαν να εγγραφούν σε άλλη γειτονική ΕΠΣ για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Ποδοσφαιρικά σωματεία στα οποία αθλούνται χιλιάδες αθλητές εξαναγκάζονται να μην συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν πρωταθλήματα όπως και ο θεσμός του Κυπέλου. Τιμωρούνται και εξαφανίζονται οι μικτές ομάδες μας», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην επερώτηση με την οποία προτείνονταν η έκδοση ψηφίσματος προς την ΕΠΟ.

Κατά την ανάγνωση της ερώτησης, έντονες ήταν οι αντιδράσεις στελεχών της πλειοψηφίας. «Σας πρόλαβαν οι εξελίξεις», φώναζαν αναφερόμενοι στην απόφαση της ΕΠΟ, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και για την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

– «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αφορά το Δήμο Βόλου;», ρώτησε σε επικριτικό ύφος το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γαργάλας, ενώ ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς επικαλέστηκε αναφορές «συχνά – πυκνά» του κ. Μπέου σε ποδοσφαιρικά ζητήματα. «Μόνο σε θέματα που έχουν να κάνουν επί προσωπικού. Τώρα τι να κάνουμε; Πραξικόπημα; Να επέμβουμε στα εσωτερικά της ΕΠΣΘ;», απάντησε ο κ. Μπέος.

Επικράτησε ένταση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αν. Μπατζιάκα να ζητά από την αντιπολίτευση να μην μπερδεύει τα δημοτικά με τα ποδοσφαιρικά και να υπεραμύνεται του έργου του ως Προέδρου της ΕΠΣΘ ότι παρέλαβε ελλειμματικά ταμεία και άφησε ταμεία με χρήματα.

– «Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε το θέμα. Σήμερα η ΕΠΟ έβγαλε απόφαση. Δεν τίθεται πλέον θέμα ψηφίσματος», παρενέβη ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

Το δριμύ κατηγορώ ήρθε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θεολόγο Διαμαντένια: «Εχετε μεγάλη ευθύνη. Διαλύσατε το ποδόσφαιρο στο χωριό μου».

– «Είσαι για μεγάλα γέλια», αποκρίθηκε ο Αχ. Μπέος.

– «Πενήντα σωματεία διαλύονται. Εξαφανίζετε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μιλάμε για 1.300 παιδιά», επιτέθηκε στη δημοτική αρχή ο Κ. Γαργάλας.

– «Μιλάς εσύ για ποδόσφαιρο. Η πρόταση Πατσιαντά είναι για γέλια», είπε ο κ. Μπέος.

– «Μα καλά δεν δέχεστε να βγει ούτε ένα ψήφισμα προς την ΕΠΟ;», στήριξε την πρόταση των Δρόμων Συνεργασίας, ο Θεολ. Διαμαντένιας.

– «Η απόφαση έχει βγει», φώναζαν στελέχη της πλειοψηφίας και τελικώς το θέμα δεν συζητήθηκε, με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλά να παραπέμπει την αντιπολίτευση σε γραπτή απάντηση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου