ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζει να λειτουργεί από τον «κουμπαρά» του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

συνεχίζει-να-λειτουργεί-από-τον-κουμ-359509

Ελαβε μόλις μία δόση από τον προϋπολογισμό του – Ξεκολλούν οι χρηματοδοτήσεις για τρία έργα

Συνεχίζει να καλύπτει τα έξοδά του από τον «κουμπαρά» του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που από την αρχή του 2015 έχει εκταμιεύσει μόλις μία δόση από τον ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό του.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος η μοναδική δόση που εκταμιεύτηκε αφορούσε στην πρόσληψη διδασκόντων 407 για τη στελέχωση των τμημάτων και τίποτα άλλο.

Οι καθημερινές ανάγκες του ιδρύματος, καλύπτονται από τα αποθεματικά των ταμείων του. «Μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τα αποθεματικά μας ως ισοδύναμο για τις δόσεις του προϋπολογισμού που δεν λάβαμε. Ομως και τα αποθεματικά μας δεν είναι απεριόριστα», υπογράμμισε ο κ. Πετράκος.

Μέχρι και σήμερα το Π.Θ. έχει χρησιμοποιήσει ποσό ύψους 4 εκ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμά του. Ο προϋπολογισμός δε, για το 2015 αφορά στα 6 εκ. ευρώ.

«Ελπίζουμε από Σεπτέμβριο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και άρα η χρηματοδότηση», επεσήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι ήδη «ξεκόλλησαν» οι χρηματοδοτήσεις των έργων.

Συγκεκριμένα, σήμερα ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να εκταμιευτεί ποσό άνω των 600.000 ευρώ προκειμένου να αποδοθεί στους εργολάβους για τη συνέχιση τριών έργων που «πάγωσαν» μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για τα έργα που αφορούν στην κατασκευή των κτιρίων για τα κτίρια Ματσάγγου και Ηλεκτρολόγων στο Βόλο και για το κτίριο της Βιοχημείας στη Λάρισα. Τα έργα είχαν σταματήσει όταν σταμάτησαν οι πληρωμές των λογαριασμών των εργολάβων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι πολιτικές εξελίξεις και τα capital controls.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι, ευθύς μόλις οι εργολάβοι μπορέσουν να δουν το χρώμα του χρήματος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου