ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχρολουσία για ανέργους με λογαριασμούς νερού

ψυχρολουσία-για-ανέργους-με-λογαριασ-359578

Εμειναν εκτός κοινωνικού τιμολογίου – «Την πρόταση απέρριψε η Αποκεντρωμένη», απαντά ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

«Ψυχρολουσία» υπέστησαν άνεργοι του Βόλου, μόλις παρέλαβαν -τις τελευταίες ημέρες- τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Διαπίστωσαν ότι πλέον δεν εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης και καλούνται να πληρώσουν ολόκληρη την αξία του νερού που καταναλώνουν. Τα παράπονα ανέργων που μένουν εκτός κοινωνικών τιμολογίων, έφθασαν μέχρι τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Ενημερώθηκαν ότι η απόφαση ισχύει για όλο το 2015.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ανεργοι Βολιώτες παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες μαζί με τους υπόλοιπους καταναλωτές, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ για την περίοδο κατανάλωσης από Φεβρουάριο έως και Μάιο.

Μόνο που το άνοιγμα του λογαριασμού από τους άνεργους αποτέλεσε μία δυσάρεστη έκπληξη. Διαπίστωσαν ότι καλούνται να πληρώσουν κανονικό τιμολόγιο για το νερό και επιπλέον στο έντυπο των λογαριασμών δεν υπήρχε η ένδειξη «κοινωνικό τιμολόγιο».

Οι ίδιοι απευθύνθηκαν στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ, αρχικά πιστεύοντας ότι πρόκειται για λάθος. Κανένα λάθος όμως δεν είχε γίνει. Για το 2015 οι άνεργοι δεν είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου. Οπως ενημερώθηκαν, στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται άτομα με αναπηρία άνω του 67%, άνω του 80%, πολύτεκνοι και άτομα από την Πρόνοια.

«Είναι άδικο. Ανεργοι μένουμε εκτός κοινωνικής ευαισθησίας της ΔΕΥΑΜΒ», διαμαρτυρήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνεργος Βολιώτης. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν έχουν βρει εργασία τον τελευταίο ένα χρόνο και κάθε έξοδο συνιστά για το ζευγάρι οικονομικό βρόχο. «Με βάση το κοινωνικό τιμολόγιο, πληρώναμε 20,70 ευρώ το τρίμηνο. Τώρα, καλούμαστε να πληρώσουμε 38 ευρώ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, η εξαίρεση των ανέργων από το κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης, έγινε μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Η Αποκεντρωμένη, με απόφαση στις 19 Ιανουαρίου, απέρριψε την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να εντάξει στο κοινωνικό τιμολόγιο τους ανέργους», υπογράμμισε ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε αντισταθμιστικό μέτρο της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία αποφάσισε να αναστείλει τη διακοπή της υδροδότησης για ένα χρόνο για τους ανέργους που δεν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα οι αιτήσεις των καταναλωτών που ήθελαν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τη μη διακοπή -εξαιτίας οφειλών- της υδροδότησης για ένα χρόνο, γίνονταν δεκτές έως τέλος Ιουνίου.

Η ρύθμιση αφορά σε μακροχρόνια ανέργους, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου