ΤΟΠΙΚΑ

Από τα χωράφια στην Αρχιτεκτονική ~ Πέτυχε την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο

από-τα-χωράφια-στην-αρχιτεκτονική-πέτ-359591

Ο Χαράλαμπος Μαντζίκος αφήνει πίσω του την αγροτική ζωή και εισάγεται στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τις πύλες του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, περνά από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ο απόφοιτος του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου, Χαράλαμπος Μαντζίκος. Με την είσοδό του στην αρχιτεκτονική ουσιαστικά αλλάζει σελίδα στη ζωή του και στον επαγγελματικό προσανατολισμό του. Μέχρι σήμερα, βοηθά τον πατέρα του στα κτήματα που έχουν στη Ν. Αγχίαλο. Σε λίγες μέρες αφήνει πίσω του τις αγροτικές εργασίες και μπαίνει στα σαλόνια της Αρχιτεκτονικής.

Ο Χαράλαμπος Μαντζίκος είναι ένας από τους τέσσερις μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, που κατάφερε όχι μόνο να περάσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά σε ΑΕΙ και μάλιστα στην Αρχιτεκτονική.

Η υπόθεση πανελλήνιες για τον ίδιο είχε μία επιπλέον δυσκολία: την παράλληλη εργασία του στα κτήματα του πατέρα του στη Ν. Αγχίαλο.

«Καθημερινά ξυπνούσα νωρίς το πρωί και βοηθούσα τον πατέρα μου στα κτήματα μέχρι τις 2 ή 3 το μεσημέρι», περιγράφει ο ίδιος.

Ο αγώνας δεν τέλειωνε με το τέλος του μεροκάματου. Στις 7μ.μ. ξεκινούσαν τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ και πηγαινοερχόταν καθημερινά από τη Ν. Αγχίαλο στο Βόλο και αντίστροφα, ταυτόχρονα είχε να μελετήσει, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε και φροντιστήρια για να δώσει το ειδικό μάθημα του σχεδίου που απαιτείται για την είσοδο στην Αρχιτεκτονική.

«Δεν ήταν εύκολο», ομολογεί ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι πλέον είναι έτοιμος να εκπληρώσει ένα όνειρό του. «Αρχικά ήθελα να δώσω για Καλών Τεχνών αλλά κατέληξα στην αρχιτεκτονική», λέει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, θα τον βρει στο αμφιθέατρο της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να αφοσιώνεται στα μαθήματά του. «Τώρα και μέχρι να πάρω το πτυχίο μου, θα αφοσιωθώ στη σχολή μου», λέει ο ακούραστος έφηβος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου