ΤΟΠΙΚΑ

Παθογένειες ετών στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

παθογένειες-ετών-στο-δίκτυο-της-δευαμ-385913

Αχαρτογράφητο δίκτυο που αναγκάζει τα συνεργεία να ψάχνουν βλάβες και διαρροές στα… τυφλά, παλιές σωληνώσεις που καθιστούν το δίκτυο «σουρωτήρι», απουσία ζωνοποίησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομονωθούν οι ζημιές και να κόβεται το νερό σε ολόκληρες περιοχές, απουσία υδρομέτρων και μεγάλες καταναλώσεις νερού, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να χειριστεί και να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΜΒ στις δημοτικές ενότητες του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, το τηλεφωνικό κέντρο της επιχείρησης δέχθηκε 1.011 κλήσεις μέσα σε ένα τρίμηνο, από το Μάιο έως τον Ιούνιο. Τα τηλέφωνα στη ΔΕΥΑΜΒ δεν σταματούν να χτυπούν… Πολίτες ειδοποιούν για βλάβες, ζητούν επανασυνδέσεις και μετρήσεις των ενδείξεων στα υδρόμετρα. Περί τις 316 κλήσεις καταγράφτηκαν για το Μάιο, 353 για τον Ιούνιο και 342 για τον Ιούλιο. Η υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο σύνολο των αιτημάτων των πολιτών έστω κι αν σε κάποια υπήρξαν καθυστερήσεις. Το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο και τα συνεργεία βλαβών της ΔΕΥΑΜΒ, στην κυριολεξία τρέχουν και δεν… φθάνουν.

Η πληθώρα των κλήσεων καταγράφει εν μέρει και την πληθώρα των προβλημάτων, λόγω έλλειψης έργων υποδομής, κυρίως στους πρώην Δήμους, που μετά τον Καλλικράτη εντάχθηκαν στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΜΒ.

Συνεργεία στα τυφλά

Σχεδόν στο σύνολο της περιφέρειας του Δήμου Βόλου, δεν υπάρχει χαρτογράφηση του δικτύου, σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου. Τα συνεργεία ψάχνουν στα τυφλά για να βρουν διαρροές και βλάβες, χωρίς να γνωρίζουν την πορεία που ακολουθεί το δίκτυο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πολύτιμοι συνεργάτες των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ, είναι παλιοί υδραυλικοί σε κάθε περιοχή που γνωρίζουν εμπειρικά το δίκτυο ύδρευσης και μπορούν να κατευθύνουν τα συνεργεία. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ν. Αγχιάλου ή της Πορταριάς. Σε διαφορετική περίπτωση θα έψαχναν… ψύλλους στα άχυρα.

Παλιό δίκτυο

Στην πλειονότητα των πρώην Δήμων, το δίκτυο είναι παμπάλαιο. «Το δίκτυο δυστυχώς παρουσιάζει μεγάλες παθογένειες, λόγω της ηλικίας του. Σε αρκετές βέβαια περιπτώσεις, όπως στο Μάραθο και τη Βελανιδιά, τμήματα του δικτύου είναι κατασκευασμένα με σωλήνες άρδευσης», εξηγεί ο κ. Παπαευσταθίου.

Στέργιος Παπαευσταθίου: «Βασική προτεραιότητα, η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεν υπάρχουν όμως μαγικά ραβδιά»

Οπως επισημαίνει εξαιτίας της «ηλικίας» του δικτύου, όπως για παράδειγμα στα Λεχώνια, σημειώνονται συχνά – πυκνά ζημιές. Οι σωλήνες παρουσιάζουν φθορές και σπάνε. Εως και τρεις βλάβες την ημέρα, έχουν κληθεί να αποκαταστήσουν συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Απουσία ζωνοποίησης

Ενα από τα βασικά προβλήματα του δικτύου ύδρευσης είναι και η απουσία ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ζωνοποίηση υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση. Όπως εξηγεί ο κ. Παπαευσταθίου, στη Ν. Αγχίαλο για παράδειγμα δεν έχει γίνει σωστή ζωνοποίηση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην τροφοδοσία με νερό στα ψηλά σημεία.

Χρειάζεται επίσης καλύτερη οργάνωση του υδραγωγείου. Για παράδειγμα στην Αγριά με την αναδιάταξη των δεξαμενών αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της υδροδότησης.

Χωρίς υδρόμετρα

Σε αρκετές επίσης περιοχές δεν υπάρχουν υδρόμετρα. Οι καταναλωτές πληρώνουν στη ΔΕΥΑΜΒ πάγια κι όχι πραγματική κατανάλωση νερού.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα για παράδειγμα ο Αγιος Βλάσιος συνδέθηκε με το κεντρικό δίκτυο και το σύστημα τηλεμετρίας, μέσω του οποίου γίνεται και έλεγχος των παροχών.

Μεγάλες καταναλώσεις

Κι ενώ διανύουμε τη θερινή περίοδο και η κατανάλωση νερού θα έπρεπε να είναι πιο συνετή, σε αρκετές περιοχές, όπως στην Ιωλκό, υπάρχουν μεγάλες καταναλώσεις.
Στη δε Αγριά οι μεγάλες καταναλώσεις είναι συνεχείς και ειδικά στη διάρκεια της νύχτας.
Μόνο όπλο της ΔΕΥΑΜΒ, η μείωση της πίεσης του νερού στο δίκτυο.

«Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε επάρκεια σε νερό, χρειάστηκε για ένα διήμερο να μειώσουμε τις πιέσεις. Γενικά πάντως αυτή την περίοδο δεν έχουμε πρόβλημα. Η παραγωγή νερού έχει αυξηθεί από τις 43.000κ.μ. στις 47.000 κ.μ. την ημέρα», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου.

«Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί»

Εχοντας καταγράψει το σύνολο των προβλημάτων στο δίκτυο, ο κ. Παπαευσταθίου, θέτει ως βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. «Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει.

Χρειάζεται συντονισμός και προγραμματισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και φυσικά μακρόπνοος σχεδιασμός για την οριστική επίλυσή τους στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που συντάσσεται αυτή την περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί έως τέλος Οκτωβρίου, θα δρομολογήσει δράσεις και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση παθογενειών ολόκληρων δεκαετιών.

Προς το παρόν, η ανάσα που περιμένει η ΔΕΥΑΜΒ για την επιτάχυνση της παρέμβασης σε βλάβες, έρχεται μέσα από την πρόσληψη 36 οκταμηνιτών, που εκτιμάται ότι θα ανακουφίσουν έστω και προσωρινά το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. «Σε κάθε περίπτωση ζητούμε τη συνεργασία και κατανόηση των πολιτών», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου