ΤΟΠΙΚΑ

Μπάχαλο με την 27η θέση της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

μπάχαλο-με-την-27η-θέση-της-πλειοψηφίας-386438

Ολόκληρο… μπέρδεμα -στο οποίο ο μοναδικός που τελικώς δεν ενεπλάκη ήταν η νομική υπηρεσία του Δήμου- αποκαλύπτουν τα γεγονότα με την υπόθεση αναπλήρωσης της θέσης του πρώην αντιδημάρχου Δημήτρη Καντόλα, από τον Τάσο Καπουρνιώτη, στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Η νομική υπηρεσία του Δήμου, ουδέποτε ρωτήθηκε κι ως εκ τούτου ουδέποτε εξέδωσε γνωμοδότηση για το τι προβλέπεται στην περίπτωση αργίας του αντιδημάρχου, με αποτέλεσμα τα γεγονότα που επακολούθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον κ. Καπουρνιώτη, που ετοιμαζόταν να ορκιστεί ως ο 27ος σύμβουλος στην ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου.

Το «κουβάρι» αρχίζει να ξεδιπλώνεται, πριν την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία την περασμένη Τρίτη, τέθηκε σε αργία ο κ. Καντόλας μέχρι να εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο η υπόθεση για την οποία κατηγορείται.
Ο κ. Καπουρνιώτης εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στο Λονδίνο. Δέχθηκε τηλεφώνημα από άνθρωπο του Δήμου, ο οποίος του ζητούσε «να ετοιμάζεται για να μπει στο δημοτικό συμβούλιο».

Με την επιστροφή του κ. Καπουρνιώτη από το Λονδίνο, εκδόθηκε και η απόφαση της Αποκεντρωμένης ότι τίθεται σε αργία ο κ. Καντόλας. Κομβικό στοιχείο απ’ όσους προέτρεξαν να προετοιμάσουν την ορκωμοσία του νέου μέλους της πλειοψηφίας αποτέλεσε το γεγονός ότι ο κ. Καντόλας δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Τέθηκε σε αργία, κάτι που αποτελεί διοικητικό μέτρο μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου και προβλέπεται η επιστροφή του στα δημοτικά έδρανα, εφόσον αθωωθεί.

Αντίθετα με τις διατάξεις του Νόμου του Καλλικράτη, δρομολογήθηκαν εξελίξεις. Το ραντεβού για την ορκωμοσία ορίστηκε για την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 10 το πρωί. Ο κ. Καπουρνιώτης δέχθηκε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από το γραφείο του Δημάρχου, μέχρι και γραπτά μηνύματα για το ραντεβού που δεν έγινε ποτέ. Ενα τηλεφώνημα για τον ενημερώσουν επίσημα για την τελετή ορκωμοσίας. Ένα γραπτό μήνυμα για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο της ορκωμοσίας. Ένα ακόμη τηλεφώνημα αν θα δώσει πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο…

Κι ενώ ο ίδιος ετοιμαζόταν για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως δημοτικός σύμβουλος, δέχθηκε το τελευταίο τηλεφώνημα με το οποίο ενημερώνεται ότι «δεν παραιτείται ο Δημήτρης Καντόλας και δεν θα αναπληρωθεί η θέση». «Συγνώμη, λάθος», αναφέρθηκε στον κ. Καπουρνιώτη, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, εμφανίστηκε «ενοχλημένος και πικραμένος» από το χειρισμό του θέματος.
Αλλωστε, η δημοσιοποίηση του ονόματός του, προκάλεσε τηλεφωνήματα συγχαρητηρίων από συγγενείς και φίλους που του εύχονταν καλή θητεία, μία θητεία που όμως δεν ξεκίνησε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου