ΤΟΠΙΚΑ

Διαφημιστικά πλαίσια σε 52 σημεία

διαφημιστικά-πλαίσια-σε-52-σημεία-387641

Οριστικό τέλος στην αφισορύπανση -ιδίως στο κέντρο- στο Βόλο, ετοιμάζεται να δώσει ο Δήμος. Οι επιχειρήσεις απαλλαγής δημόσιων χώρων από αφίσες που κολλούν παράνομα επιχειρηματίες που θέλουν να διαφημίσουν από ένα προϊόν μέχρι την έλευση ενός καλλιτέχνη, αλλά και η απειλή προστίμων στους παραβάτες, φαίνεται να μην αποδίδουν μέχρι στιγμής. «Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για τη διαφήμιση των ενδιαφερόμενων, τέτοια φαινόμενα, που προσβάλλουν τον πολιτισμό της πόλης θα συνεχίσουν να υφίστανται», σημείωσε ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης, Αρης Σαββάκης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Αυτήν την περίοδο συντάσσουν μελέτη για τη χωροθέτηση στην πόλη 52 διαφημιστικών πλαισίων, στα οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διαφημιστούν, να τοποθετούν τις αφίσες τους χωρίς να ρυπαίνουν.

Τα διαφημιστικά πλαίσια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, θα είναι σαν κολώνες με ταμπλό γύρω – γύρω. Θα έχουν περίπου 2,20 μ. ύψους και 1,20μ. πλάτος κι εκεί θα φιλοξενούνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι έναντι ενοικίου οι αφίσες της κάθε επιχείρησης.

Συνολικά προγραμματίζεται να τοποθετηθούν 52 διαφημιστικά πλαίσια, εκ των οποίων τα 51 στο Βόλο και ένα στη Ν. Αγχίαλο. Τα πλαίσια θα βρίσκονται κυρίως σε πλατείες και σημεία που δεν δημιουργούν προβλήματα στην ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων αλλά και πεζών.
Μάλιστα η πρόταση ήδη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και πρόκειται να κατατεθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο προς έγκριση αρχικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο.

«Εως σήμερα, ο Δήμος, όχι μόνο δεν έχει έσοδα από τη διαφήμιση, αλλά επιπλέον χρεώνεται με έξοδα για την απομάκρυνση των παράνομων αφισών που κατακλύζουν δημόσια και μη κτίρια. Η δημιουργία διαφημιστικών πλαισίων αφενός θα φέρει έσοδα στα ταμεία του Βόλου, αφετέρου, θα απαλλάξει το κέντρο από την αντιαισθητική αφισορύπανση».

Υπενθυμίζεται ότι στο Βόλο έχουν γίνει επανειλημμένες επιχειρήσεις για την απαλλαγή της πόλης από τις αφίσες που είναι κολλημένες παράνομα, όπου βολεύει τον κάθε επιχειρηματία, που θέλει να διαφημίσει από ένα προϊόν, μέχρι την έλευση ενός καλλιτέχνη στην επιχείρησή του. Η αφισορύπανση είναι ένα φαινόμενο που προσβάλλει την αισθητική, αλλά και τουριστική εικόνα της πόλης.

Στις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού, Κ. Καρτάλη, Πολυμέρη αλλά και στη Ν. Ιωνία, ωστόσο, η εικόνα εξακολουθεί να είναι η ίδια: αφίσες κολλημένες σε τοίχους, τζάμια, καφάο του ΟΤΕ. Η Νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα επιβολής προστίμων ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ, ωστόσο η λύση φαίνεται ότι θα έρθει μέσα από τη δημιουργία εμφανών πλαισίων για τη διαφήμιση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου