ΤΟΠΙΚΑ

Σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής από Σεπτέμβριο στις λαϊκές

σύστημα-ηλεκτρονικής-καταγραφής-από-387885

Από το Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου, το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής παραγωγών και μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται πίσω από τους πάγκους. Στόχος η είσπραξη επί τόπου του ημερήσιου δικαιώματος που καταβάλλουν παραγωγοί και πωλητές, κάτι που άλλωστε αποτελεί χρόνιο αίτημα των επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης, Αρη Σαββάκη, ήδη έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει να προμηθεύσει την υπηρεσία με το λογισμικό, τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλος – εισπράκτορας των λαϊκών, αλλά και το αντίστοιχο τσιπάκι που θα πρέπει να φέρουν οι επαγγελματίες πιθανότατα πάνω σε κονκάρδα.

Ο υπάλληλος με το μηχάνημα ανά χείρας, θα τσεκάρει τον κάθε παραγωγό ή μικροπωλητή, ο οποίος στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να πληρώνει επί τόπου το ημερήσιο δικαίωμα που του αντιστοιχεί. Ο υπάλληλος για το σκοπό αυτό θα έχει μαζί του και φορητό εκτυπωτή, προκειμένου να εκδίδει αποδείξεις.
Με τον τρόπο αυτό, αφενός θα υπάρξει ροή χρημάτων μέσα από τα ημερήσια δικαιώματα στις λαϊκές στα ταμεία του Βόλου.

Αφετέρου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές. Μέχρι και σήμερα, το ημερήσιο δικαίωμα καταβάλλεται κάθε δίμηνο. Ωστόσο, με τους τζίρους να κατρακυλούν, το μεροκάματο να μη βγαίνει πίσω από τους πάγκους, οι επαγγελματίες στις λαϊκές δυσκολεύονται να καταβάλλουν ακόμη και αυτά τα χρήματα. Όπως επισημαίνουν, η καταβολή του τέλους επί τόπου θα τους απαλλάξει από το άγχος της καταβολής ενός συγκεντρωτικού ποσού -το οποίο είναι δύσκολο να συγκεντρώνουν- κάθε δίμηνο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου