ΤΟΠΙΚΑ

Συμβιβασμό με την ΑΝΕΒΟ

συμβιβασμό-με-την-ανεβο-389247

Συμβιβαστική λύση από το Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα την ΑΝΕΒΟ, φέρεται να ζήτησε η εταιρεία που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του βιοαερίου στο ΧΥΤΑ και η οποία οφείλει στα ταμεία της εταιρείας, ποσό περίπου 300.000 ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες και μετά τη νέα αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της εταιρείας η ΑΝΕΒΟ, εκπρόσωποί της συναντήθηκαν με στελέχη στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία. Δεσμεύτηκαν να καταβάλλουν ως προκαταβολή μέρος του ποσού που οφείλουν στα δημοτικά ταμεία και το υπόλοιπο να εξοφλήσουν σε δόσεις.

Η κίνηση της εταιρείας λήφθηκε σαν δείγμα καλής θέλησης από τη δημοτική αρχή. Οπως είναι γνωστό, στις 17 Ιουλίου, η ΑΝΕΒΟ είχε καταθέσει και δεύτερη αγωγή εναντίον της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το βιοαέριο στο ΧΥΤΑ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ, οφείλεται στα ταμεία της επιχείρησης συνολικό ποσό ύψους 78.613,11 ευρώ για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2014 έως και το Μάιο του 2015. Η εταιρεία δεν έχει αποδώσει το συμφωνημένο από τη σύμβαση ποσοστό 11% για την εκμετάλλευση του βιοαερίου μέσα από το οποίο παράχθηκε ηλεκτρική ενέργεια και πωλήθηκε στη ΔΕΗ.

Οπως υποστηρίζεται στην αγωγή, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΑΝΕΒΟ, οι οφειλέτριες αρνούνται να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό.

Με την αγωγή, η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Βόλου, διεκδικεί και αποζημίωση ηθικής βλάβης, καθώς όπως υποστηρίζει η παράνομη συμπεριφορά των εταιρειών μείωσε τη φήμη και την αξιοπιστία του νομικού προσώπου, καθώς και του κύρους των υπηρεσιών του.
Είναι η δεύτερη αγωγή που καταθέτει η ΑΝΕΒΟ, διεκδικώντας χρήματα που της οφείλονται από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η πρώτη είχε κατατεθεί στον Ιούνιο του 2014, με την οποία η ΑΝΕΒΟ διεκδικούσε οφειλές από τον Αύγουστο του 2011 έως και το Μάρτιο του 2014, συνολικού ύψους 233.192,71 ευρώ. Η εξέταση της συγκεκριμένης αγωγής έχει προσδιοριστεί για τις 16 Φεβρουαρίου 2016.

Η εταιρεία δεν έχει καταβάλλει για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της από τη σύμβαση, κανένα ποσό από τον Αύγουστο 2011 έως και το Μάιο του 2015.
Μάλιστα τα ποσά που διεκδικεί η ΑΝΕΒΟ θεωρούνται απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι μέσα από αυτά πληρώνονται το προσωπικό, καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές, φόροι και λειτουργικά έξοδα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου