ΤΟΠΙΚΑ

Αλαλούμ με καταλήψεις κοινόχρηστων

αλαλούμ-με-καταλήψεις-κοινόχρηστων-390683

Γόνιμο έδαφος για την άνθιση φαινομένων «εξυπηρετήσεων» καταστηματαρχών που σε κάθε όμως περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με διοικητικές κυρώσεις, ενώ στην πράξη θα παραβιάζονται κατά κόρον οι αρχές κατάληψης δημόσιων χώρων, δημιουργεί –σύμφωνα με την επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου- η νέα κανονιστική του Δήμου Βόλου, που τέθηκε εκ νέου σε έγκριση -μετά την τροποποίησή της- στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κ. Οικονόμου προέβλεψε ότι ούτε η τροποποιημένη Κανονιστική για την κατάληψη των δημόσιων χώρων, θα καταφέρει να πάρει «πράσινο φως» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κατήγγειλε δε ότι σήμερα, η εικόνα της πόλης είναι άθλια. «Γίνεται αλαλούμ με καταλήψεις δημοσίων χώρων, ενώ η παραλία ξαναγέμισε νάιλον», είπε χαρακτηριστικά, ψέγοντας για την εικόνα του Βόλου τη δημοτική αρχή.

Στις παρατηρήσεις που έκανε κατ’ άρθρο στην Κανονιστική επεσήμανε τους κινδύνους, τόσο για την τήρηση των όσων προβλέπονται όσο και για τους ίδιους τους καταστηματάρχες.
Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, η απουσία σαφών προβλέψεων μέσα από την Κανονιστική αν θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένους πεζοδρόμους η ανάπτυξη μίας ή δύο σειρών τραπεζοκαθισμάτων, δίνει τη δυνατότητα… εξυπηρετήσεων καταστηματαρχών από την επιτροπή που θα κρίνει κάθε φορά ποιος θα πάρει άδεια και για πόσες σειρές τραπεζοκαθισμάτων.

Ειδικά για τη Ν. Ιωνία όπου το πλάτος των πεζοδρομίων είναι μικρό, το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστιο, σύμφωνα με την ίδια. «Η πλειονότητα των καταστημάτων θα οδηγηθεί στο κλείσιμο, είτε θα υπάρχουν συνεχείς παραβιάσεις της Κανονιστικής και τα μαγαζιά θα είναι αντιμέτωπα με διοικητικές κυρώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ίδια προειδοποίησε και για την τύχη της έγκρισης της Κανονιστικής. «Πάλι πάτε για ακυρώσεις. Σας επισημαίνουμε πράγματα και δεν τα λαμβάνετε υπόψη», είπε η κ. Οικονόμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου