ΤΟΠΙΚΑ

Εως και 70 ημέρες άδειας οφείλονται σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

εως-και-70-ημέρες-άδειας-οφείλονται-σε-ε-390760

Εως και 70 ημέρες υπόλοιπο κανονικής άδειας έχουν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, κυρίως στις τεχνικές υπηρεσίες, λόγω έλλειψης προσωπικού που τους αναγκάζει να μένουν στα εργασιακά τους πόστα. Συνεχή είναι τα αιτήματα αποζημίωσης των υπολοίπων των αδειών που δεν έλαβαν οι εργαζόμενοι, για το θέμα όμως θα γνωμοδοτήσει ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης.

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να άνοιξε αίτημα αποζημίωσης για το υπόλοιπο της άδειας του 2015 υπαλλήλου της ΔΕΥΑΜΒ που αποχωρεί από την ενεργό δράση λόγω συνταξιοδότησης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δημήτρης Κουτσιφέλης, έδωσε διάσταση στο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι τα υπόλοιπα κανονικής άδειας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ συσσωρεύονται λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι ιδίως στις τεχνικές υπηρεσίες που έχουν 60 και 70 ημέρες άδειας στην πλάτη τους και δεν αποζημιώνονται για το υπόλοιπο των αδειών που δεν έλαβαν. Πρέπει να δοθούν οι αποζημιώσεις και λύση στο πρόβλημα που αποκτά ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού», ανέφερε ο κ. Κουτσιφέλης.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ, Αντώνης Ξηρός, υποστήριξε ότι τα αιτήματα εργαζομένων της επιχείρησης για αποζημίωση του υπολοίπου των αδειών που δεν λαμβάνουν είναι συνεχή.
Οπως ανέφερε, η διοίκηση του ανέθεσε να γνωμοδοτήσει επί του θέματος συνολικά. Ωστόσο φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι το καθεστώς των αδειών των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ διέπεται από τις διατάξεις του κοινού εργατικού δικαίου, δεδομένου ότι η επιχείρηση αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και μάλιστα ειδικού σκοπού.

Αφησε αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης που ενέκρινε αποζημιώσεις αδειών, παραπέμποντας στις προβλέψεις του Κώδικα Υπαλλήλων ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου έρχονταν σε αντίθεση με το Νόμο.

Υπογράμμισε ότι η άδεια δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος ούτε αποζημιώνεται το επόμενο έτος, εκτός κι αν πρόκειται για υπαιτιότητα της υπηρεσίας και παρέπεμψε στη γνωμοδότηση που πρόκειται σύντομα να φέρει υπόψη του διοικητικού συμβουλίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου