ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαταστάθηκε το Seatrac

αποκαταστάθηκε-το-seatrac-390770

Τη δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα έχουν και πάλι από χθες το μεσημέρι, τα άτομα με κινητικά προβλήματα της πόλης. Η είδηση της αποκατάστασης της βλάβης στο σύστημα με το οποίο τους επιτρέπεται η αυτόνομη είσοδος στη θάλασσα, εξαπλώθηκε χθες από τον έναν στον άλλο μέσω τηλεφώνου.

Ηταν το ευχάριστο νέο της ημέρας. Μαζί όμως με τα ευχάριστα ήρθε και μία θλιβερή διαπίστωση: υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν χέρι και τους στέρησαν για μερικές ημέρες μία απλή χαρά και απόλαυση του καλοκαιριού, αυτή του μπάνιου στη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη, χθες παραλήφθηκε το ανταλλακτικό που ήταν απαραίτητο για την επισκευή του seatrac, του συστήματος που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες να μπουν στη θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Κατά τις εργασίες επισκευής του συστήματος, διαπιστώθηκε ότι ο ιμάντας ήταν κομμένος, το ρουλεμάν βγαλμένο και θαμμένο στην άμμο στη θάλασσα. «Όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Πρόκειται για ανθρώπινο χέρι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μορφογιάννη, η οποία έχει ζητήσει τη συνδρομή της ναυαγοσώστριας της παραλίας του Αναύρου (δίπλα από το σύστημα είναι ο ναυαγοσωστικός πύργος) αλλά και ανθρώπων που φιλοξενούνται σε δομές της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, προκειμένου να φρουρείται νυχθημερόν το σύστημα για να αποτραπούν τυχόν δολιοφθορές στο μέλλον.

Αλλωστε ήδη από τις αρχές Ιουνίου, οπότε και το Seatrac, τέθηκε σε λειτουργία, έχει υποστεί δολιοφθορές τουλάχιστον έξι φορές.

Η ολοκλήρωση των εργασιών και η αποκατάσταση της βλάβης βρήκε τα ευχάριστα νέα να διαδίδονται με ταχείς ρυθμούς από το ένα στόμα στο άλλο. Η κ. Μορφογιάννη ειδοποίησε το Γ.Γ. του «Ιππόκαμπου», κ. Πέτρο Μπέλλο και ακολούθησε μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, προκειμένου όλα τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας να μάθουν τα ευχάριστα νέα και να προγραμματίσουν τις επόμενες ημέρες τα μπάνια τους.

Αλλωστε, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μπέλλος, το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι απλώς ευχαρίστηση. Κάνει καλό στην υγεία και ειδικά στα άτομα με κινητικά προβλήματα, βοηθά τα μέγιστα.
Ωστόσο, μαζί με τα ευχάριστα νέα ήρθε και η θλιβερή διαπίστωση της δολιοφθοράς στο μηχανισμό του Seatrac. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μας στερήσουν τη δυνατότητα να έχουμε ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή. Που θέλουν να μας απαγορεύσουν την είσοδο στη θάλασσα», είπε με παράπονο ο κ. Μπέλλος, ευχόμενος να μην ξανασυμβούν δολιοφθορές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου