ΤΟΠΙΚΑ

Ράμπες και αποκατάσταση οδοστρώματος

ράμπες-και-αποκατάσταση-οδοστρώματο-391886

Από τον κόμβο της Κ. Καρτάλη με Ανθίμου Γαζή, ξεκίνησαν παρεμβάσεις συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, με στόχο να υπάρχει προσβασιμότητα ακόμη και σε άτομα με κινητικές αναπηρίες που έως σήμερα, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αυτόνομα στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, οι εργασίες ξεκίνησαν από τον κόμβο Κ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή. Θα γίνει αποκατάσταση τριών φρεατιών της ΔΕΥΑΜΒ που δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία, ενώ θα δημιουργηθούν 5 ράμπες για την εύκολη κίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Με την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών θα γίνουν και νέες διαγραμμίσεις στις διαβάσεις.

«Ξεκινήσαμε από το συγκεκριμένο κόμβο, έχοντας ως προτεραιότητα την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών και ειδικά των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, οι παρεμβάσεις, αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο θα επεκταθούν και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης. Εμφαση θα δοθεί ιδίως στους κόμβους έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα.

Αβατο σήμερα η πόλη

Στόχος να καταστεί ο Βόλος, πόλη προσβάσιμη για όλους. Μέσα στο Μάιο, στελέχη της δημοτικής αρχής διαπίστωσαν ότι η πόλη συνιστά «άβατο» για τους κινητικά ανάπηρους πολίτες.

Πεζοδρόμια που διαθέτουν ράμπες στο τέλος, όχι όμως και στην αρχή τους (!), ράμπες με κακοτεχνίες που δεν εφάπτονται στο οδόστρωμα, άλλες αποκλεισμένες από μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα, πεζοδρόμια στενά στα οποία παρεμβάλλονται περίπτερα, με αποτέλεσμα ακόμη και οι πεζοί να διέρχονται ένας – ένας από το σημείο. Μία απλή διαδρομή από την Πλατεία Ελευθερίας έως και την παραλία της πόλης, αποκάλυψε το… Γολγοθά για τους ανθρώπους που κινούνται πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια.

Την απάνθρωπη καθημερινότητα που βιώνουν οι ίδιοι, αποκλεισμένοι ουσιαστικά από την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, την πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες ακόμη και από μια βόλτα στην παραλία του Βόλου, είχαν εξάλλου καταγράψει νωρίτερα και οι μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ν. Ιωνίας, στην εργασία τους, με την οποία συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility. Αποτύπωσαν σε φωτογραφίες, αλλά και σε μία αναλυτική έκθεση, τον ουσιαστικό αποκλεισμό τους από δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και στα σχολεία αλλά και στην παραλία της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου